Kína - hírek

Kínai–magyar járműipari, innovációs együttműködésekről tárgyalt a Kínai Hajtóműgyártók Szövetsége

Kínai–magyar járműipari, innovációs együttműködésekről tárgyalt a Kínai Hajtóműgyártók Szövetsége

A Kínai Hajtóműgyártók Szövetsége (CGMA) a napokban a mérnökképzésben és főként a gépjárműiparban érintett magyarországi vállalatokkal, illetve egyetemekkel folytattak sikeres tárgyalásokat.

Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arról tájékoztatott, hogy a Kínai Hajtóműgyártók Szövetségének (CGMA) delegáltjai egyhetes magyarországi látogatásra érkeztek, amelynek során Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkárral is találkoztak.

A Kínai Hajtóműgyártók Szövetsége (CGMA) és a Magyar Gépjárműipari Innovációs Konzorcium (MGI) együttműködési szándéknyilatkozatot is aláírt, amelyet Palkovics László államtitkár is ellenjegyzett.

A két fél célként tűzte ki a kínai gépjárműfejlesztés erősítését és a magas szintű igényeket kielégítő termékek létrehozását. A CGMA a magyar szellemi kapacitást, képességet és tapasztalatot jelölte meg, mint számára elsődleges tudásforrást. A magyar fél célja, hogy részt vegyen a számára előnyös tudás- és technológiatranszferben, valamint a létrehozandó szellemi értékek közös hasznosításában.

 

EMMI/MCOnet