Kína - hírek

Hebei Tartomány delegációja konkrét beruházás kapcsán tárgyalt Pest megyében - Interjú

Hebei Tartomány delegációja konkrét beruházás kapcsán tárgyalt Pest megyében - Interjú

A kínai Hebei Tartományból december 4-én egy olyan delegáció érkezett Pest megyébe, amely már konkrét beruházások ügyében jött tárgyalni a Megyeházára.

Az érdi DILK (Duna Intermodális Logisztikai Központ) projektjét beszéljük meg. Hebei Tartomány kormányzója 2 hónapja volt Pest megye vendége, már akkor szóba került a DILK, mint lehetséges megvalósítási projekt, a kormányzó pedig azt mondta, hogy "megépítjük" - ismertette Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke.

 

 

Interjú Szabó Istvánnal, Pest Megye Közgyűlésének elnökével



Most úgy tűnik, hogy a kínaiak tényleg meg kívánják építeni, ezért elküldték Hebei Tartomány hajózási vállalatának igazgatóját, illetve még néhány szakigazgatót ebben a témában. A Pest megyei Megyeházán a két fél találkozója során ismét bemutatásra került a projekt, és az előre megküldött kérdések alapján szakértői értekezést tartottak - derült ki az interjúból.

 

 

Hebei Tartomány delegációja konkrét beruházás kapcsán tárgyalt Pest megyében




Nagyon fontos Pest megye számára, hogy ilyen módon beinduljon egy fejlesztési spirál, hiszen nem csak az Európai Uniós pénzekre kell aspirálnunk, hanem az ide érkező befektetéseket is ösztönöznünk kell. Ennek pedig kíváló példája lehet ez a kínai együttműködés Hebei Tartománnyal - tette hozzá Szabó István megyeelnök.

MCOnet