Kína - hírek

A magyar keleti nyitásról és a kínai nyugati nyitásról tartott előadást Xiao Qian nagykövet

A magyar keleti nyitásról és a kínai nyugati nyitásról tartott előadást Xiao Qian nagykövet

A Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Xiao Qian (Hsziao Csien) a Lakiteleki Népfőiskolán tartott előadást.

A Keleti Nyitás Kollégium, a Kerkai Jenő Kollégium és az Ibero-Amerikai Kollégium hallgatói előtt tartott előadásában a nagykövet kifejtette: Kína  nyugati nyitás politikája és Magyarország keleti nyitás politikája találkozik. Meggyőződése, hogy közös célok, közös stratégia alatt, egyre közelebb fog kerülni a két ország egymáshoz, amelynek révén egyre több együttműködés valósul meg.

 

Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Xiao Qian ,  Lezsák Sándor, a Lakiteleki Népfőiskola vezetője, az Országgyűlés alelnöke

Lezsák Sándor, a Lakiteleki Népfőiskola vezetője, az Országgyűlés alelnöke (j) fogadja a főiskola kollégiumi hétvégéjének előadóját, Hsziao Csient, Kína magyarországi nagykövetét (b) 
MTI Fotó: Ujvári Sándor

 



Emlékeztetett:  a két ország között a gazdasági és kereskedelmi együttműködés nagymértékben erősödik. A kereskedelmi forgalom az elmúlt évben 8,5 milliárd dollár volt, a térségben a kínai befektetések összege Magyarországon volt a legnagyobb, elérte a 3 milliárd dollárt. Örömmel üdvözölte Lezsák Sándor bejelentését, amely szerint kínai-magyar műfordítói tábort hirdet meg a Lakiteleki Népfőiskola 2015 nyarán.

 

MTI/MCOnet