Kína - hírek

A magyar befektetési környezetről érdeklődtek kínai vállalkozók a ChinaCham-nél

A magyar befektetési környezetről érdeklődtek kínai vállalkozók a ChinaCham-nél

A ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara és a CECZ 2014. december 17-én több mint 20 fős kínai delegációt fogadott, akik magyar befektetési lehetőségekről érdeklődtek.

A ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke, Pető Ernő beszéde (1. rész)

 

A Magyar és a kínai résztvevők bemutatkozását követően Pető Ernő, a ChinaCham Hungary elnöke adott általános információkat a magyar befektetési körenyezetről, majd Takács Zsolt a CECZ vállalatcsoport tevékenységeit ismertette a kínai vendégekkel. Pető Ernő beszédében többek között kifejtette: a magyar kormány gazdaságpolitikája, a "keleti nyitás" azt célozza, hogy Magyarország a geopolitikai helyzetével élni tudjon. A 2010-ben bevezetett politikai nézet találkozott Kína "új selyemút" politikájával is - tette hozzá. 

 

 

A ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke, Pető Ernő beszéde (2. rész)

 

Ismertette: Közép-, és Kelet-Európában Magyarország egy logisztikai zóna lehet a kínai gazdaság számára, az infrastrukturális beruházások magyarországi megvalósításaval a kínai cégek Európai uniós referenciát szereznek, és amennyiben hazánkban hoznak létre valamilyen összeszerelő üzemet, akkor bizonyos feltételek megléte esetén európai árunak minősülnek az itt gyártottak, ami számos előnnyel jár.  

 

 

Richard He, a MOFCOM / China International Trading Exchange Center - Kínai Kereskedelmi Minisztérium/ Igazgatóhelyettese



Richard He, a MOFCOM / China International Trading Exchange Center - Kínai Kereskedelmi Minisztérium/ Igazgatóhelyettese felhívta rá a figyelmet, hogy delegációjuk Belgrádból, a Kína és Kelet-Közép-Európai gazdasági csúcstalálkozóról érkezett Budapestre. Elmondta: Kína számára Magyarország a térség egy nagyon jelentős országa."A már meglévő lehetőségek kiaknázása mellett szeretnénk további együttműködésekkel  erősíteni a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatainkat" - tette hozzá a találkozón.

 

Takács Zsolt, a CECZ Kft. Ügyvezető igazgatójának beszéde

 

 

 

MCOnet