Kína - hírek

A Bank of China Budapesten nyitotta meg kelet-közép-európai regionális központját

A Bank of China Budapesten nyitotta meg kelet-közép-európai regionális központját

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Xiao Qian kínai nagykövet nyitotta meg december 18-án Budapesten a Bank of China kelet-közép-európai regionális központját.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszéde a megnyitón

 

 

"Európa elveszítette versenyképességének egy részét. Ha vissza akarja szerezni, a lehető legszorosabb együttműködést kell kiépítenie a gyorsan növekvő régiókkal, azon belül is kiemelten Kínával. A kínai-magyar együttműködés ebbe a törekvésbe illeszkedik" - mondta a miniszter a fiók ünnepélyes megnyitóján.Szijjártó Péter hozzátette : a magyar kormány támogatja Pekingnek azt a törekvését, hogy növekedjen a kínai nemzeti valuta, a jüan nemzetközi használata.

 

 

Li Cao-hang, a Bank of China alelnökének beszéde



Li Cao-hang, a Bank of China alelnöke beszédében kijelentette: a kínai és a magyar gazdaság jól kiegészítik egymást, a Bank of China többek között ezért döntött úgy, hogy Magyarországon hozza létre kelet-közép-európai regionális központját. Az alelnök beszámolt a Bank of China tevékenységéről, és fejlődéséről, céljairól. Hozzátette: a kínai-magyar együttműködések elmélyítésében még nagy lehetőségek rejlenek.

 

A Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Xiao Qian

 

A Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Xiao Qian a mai megnyitón hangsúlyozta: a Bank of China immár 11 éve van jelen a magyarországi gazdasági életben, és ezalatt ugrásszerű fejlődésen ment keresztül. Megerősítette továbbá, hogy Kína kiemelt jelentőséget biztosít a kínai-magyar kapcsolatok fejlődésének.

 

 

MCOnet