Kína - hírek

Európai támogatóközpontot nyit Magyarországon a kínai AsiaInfo

Európai támogatóközpontot nyit Magyarországon a kínai AsiaInfo

Újabb munkahelyteremtő kínai beruházás érkezik Magyarországra. A távközlési informatikai szoftverfejlesztő AsiaInfo ugyanis bejelentette, hogy Törökbálinton kívánja létrehozni európai támogatóközpontját.

AsiaInfo, Telenor, kínai beruházás

 

A magyarországo Telenor Házban nyit központot a kínai AsiaInfo

 

A kínai vállalat kezdetben 180 magasan kvalifikált informatikai fejlesztőt és mérnököt foglalkoztat majd a Telenor Házban magyarországi projektjei és erősödő európai jelenléte támogatására. A cég munkatársainak több mint a felét magyar egyetemekről toborozná - ismertette Chen Huaping, az AsiaInfo igazgatója. A központ 2016-ig akár nyolc európai távközlési projekthez nyújthat támogatást.

 

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, kínai beruházás, AsiaInfo, Törökbálint

 

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter jelentette be, hogy Európai támogatóközpontot nyit Magyarországon a kínai AsiaInfo




A kínai informatikai szoftverfejlesztő vállalat letelepedése Magyarországon két egymással párhuzamos tendenciára hívja fel a figyelmet - mutatott rá Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter . “Egyrészt arra, hogy egyre több külföldi IKT vállalat érzi úgy, hogy a magyarországi jelenlét ideális perspektívát nyújt üzleti céljai eléréséhez, másrészt arra, hogy a magyar IKT szakemberek tudására világviszonylatban is érzékelhető a kereslet” - fogalmazott.



MTI/MCOnet

Fotó: Bartolf Ágnes/NFM