Kína - hírek

2015-ös Magyar Befektetési és Fejlesztési Csúcstalálkozó

2015-ös Magyar Befektetési és Fejlesztési Csúcstalálkozó

A „2015-ös Magyar Befektetési és Fejlesztési Csúcstalálkozó” elnevezésű konferencián Zhu Zushou egykori magyarországi kínai nagykövet és Dióssi Lóránd kereskedelmi tanácsos is beszédet mondott, értékelve a magyarországi befektetési helyzetet.

 

Zhu Zushou egykori magyarországi kínai nagykövet beszédében kifejtette, Magyarország az egyik legnagyobb befolyással rendelkező közép-kelet-európai ország, gazdasági területen kiegészíti Kínát, Kínának nagy beruházási kilátásai vannak Magyarországon, a kétoldalú együttműködések is igen ígéretesek.

Zhu Zushou továbbá elmondta, Kína kapcsolata a 16 kke országgal az utóbbi években gyorsan fejlődik. Bár a kke országok fejlődése elmarad a nyugat-európai országokétól, de az európai adósságválságot még nem sikerült biztonságosan és teljesen megoldani, szükség van Kína segítségére, erre az erős gazdaságú és nagy piacú országéra, ezel együtt Kína is megvalósíthatja Magyarországon a külföldre való tőkekihelyezés stratégiáját, ezzel válhat Kelet-Európa a Kína-Európa együttműködés motorjává.

 

Zhu Zushou egykori magyarországi kínai nagykövet

Zhu Zushou egykori magyarországi kínai nagykövet

 

Kína magyarországi nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa, Dióssi Lóránd kifejtette, Magyarország Közép-Kelet-Európa szívében van, kiváló földrajzi és regionális elhelyezkedéssel bír. Magyarország hagyományosan baráti érzelmeket táplál Kína iránt, ez is a kínai-magyar kapcsolatok előmozdításának egy fontos tényezője.

Zhongguo Xinwen Wang/MCOnet