Kína - hírek

Bin Yunsong a Magyarországi Kínai Tőkéjű Vállalatok Kereskedelmi Kamarájának új elnöke

Bin Yunsong a Magyarországi Kínai Tőkéjű Vállalatok Kereskedelmi Kamarájának új elnöke

Bin Yunsongot, a Huawei Magyarország vezérigazgatóját választották meg a Magyarországi Kínai Tőkéjű Vállalatok Kereskedelmi Kamarájának új elnökévé. 

Bin Yunsong tavaly a magyar-kínai gazdasági és társadalmi kapcsolatok iránt végzett munkájának elismeréseként megkapta a magyar állam által kibocsátott Kínai-Magyar barátságért kitüntető díjat is, melyet Szijjártó Péter személyesen adott át neki egy ünnepélyes ceremónia keretében.

Bin Yunsong, a Huawei Magyarország vezérigazgatója

Bin Yunsong, a Huawei Magyarország vezérigazgatója (fotó: Technokrata)

A Magyarországi Kínai Tőkéjű Vállalatok Kereskedelmi Kamarája 2004 novemberében nyitota meg kapuit, nonprofit, a kínai tőkéjű vállalatok számára szolgáltatásokat nyújtó szervezet. Az elnökség a Bank of China magyarországi fiókjának egysége, közel 20 vállalat a tagja.

Az utóbbi években a kamara a kommunikáció és a szolgáltatások elősegítésében játszott szerepet, az alábbi három területen végez úttörő tevékenységet:

1) A tagok és a kormányszervek közötti kommunikáció erősítése, úgy mint az éves együttműködés a magyar adó- és vámhivatallal, a tagok számára adó- és vámüggyel kapcsolatos tájékoztató megtartása

2) A kamarai tagsággal rendelkező cégek közötti kommunikáció erősítése, meghatározott időben ülések tartása, a kínai gazdasági helyzet bemutatása, a magyar politikai-gazdasági helyzet bemutatása, a kínai-magyar kétoldalú együttműködések helyzetének bemutatása, a figyelem felhívása a tagok személyes és vagyoni biztonságának, épségének megóvására, jogkövető magatartás használatára, közjóléti tevékenységeken való részvételre és társadalmi felelősségvállalásra.

3) Azoknak a kérdéseknek és nehézségeknek a megértése, amelyekkel a vállalatoknak szembe kell nézniük, továbbá az érintett magyar kormányszerveknek aktív visszacsatolást biztosítása.

 

Kínai Nagykövetség Kereskedelmi Tanácsa/ MCOnet