Kína - hírek

A Hebei tartományból érkezett kínai delegáció üzleti fórumon is részt vett Magyarországon

A Hebei tartományból érkezett kínai delegáció üzleti fórumon is részt vett Magyarországon

Tangshan városból nemrég delegáció érkezett Magyarországra a város alpolgármesterének, Cao Quanmin-nek a vezetésével. A polgármestert 11 fős delegáció kísérte a helyi önkormányzat és ipari zóna képviseletében.

Tangshan város Hebei tartomány prefektúra szintű városa. A Pekinget körbeölelő Hebei tartomány a magyar Pécs testvérvárosa is egyben.

A 2015. január 15-17. közötti látogatás célja az volt, hogy Tangsan város képviselői előkészítsék a 2016-ban Tangshanban tartandó Kína – Közép-Kelet-Európa Helyi Vezetői Szintű Találkozóját, egyúttal a Tangshan város magyarországi kiállítási központjának estleges megnyitását, valamint tájékoztatást adjanak a Tangshan város területén megnyitásra kerülő ipari zónáról.

A látogatás kapcsán január 16-án megrendezésre került egy üzleti fórum, melyen részt vett a látogatást szervező ChinaCham Hungary képviseletében Pető Ernő, elnök és Takács Zsolt, a Cecz Kft. ügyvezető igazgatója. Jelen volt a BKIK általtános alelnöke, Dr. Kiss Zoltán, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének nemzetközi igazgatója, Borosné Bartha Terézia, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeripari igazgatója, Kupcsok Milán és a VOSZ elnökének főtanácsadója, Lőrincze Péter.

Pető Ernő, Takács Zsolt, kínai delegáció, Hebe Tartomány, Tangshan város, ChinaCham

 

Tangshan városból  Cao Quanmin alpolgármester vezetésével érkezett elegáció Magyarországra

 



A rendezvényen Pető Ernő röviden áttekintette a magyar-kínai kapcsolatok közelmúltbeli fejleményeit, valamint ismertette a ChinaCham Hungary tevékenységét, majd Tangshan alpolgármestere üdvözölte az egybegyűlteket. Ezt követően a Tangshan Kikötői Fejlesztési Övezet Igazgatója mutatta be a Tangshani Ipari Parkot, Takács Zsolt pedig ismertette a CECZ projektjeit, és bemutatta a megjelent magyar cégeket a kínai feleknek.

A hivatalos részt követő kötetlen találkozón mindkét fél élénk érdeklődést mutatott egymás projektjei iránt, főleg, hogy a kínai cégek konkrétan megismerhették a résztvevő magyar projektek képviselőit, és jó lehetőséget láttak a velük való együttműködésben.

 



ChinaCham/MCOnet