Kína - hírek

Az Egy Övezet, Egy Út stratégia 4 nagy hatása

Az Egy Övezet, Egy Út stratégia 4 nagy hatása

Az "Egy Övezet, Egy Út" stratégia lényege, hogy olyan, a Selyemúthoz hasonló szárazföldi és vízi kereskedelmi utat hozzon létre, melynek segítségével Kína összeköttetésben állhat mind az európai, mint az ázsiai és közel-keleti országokkal. 

Az Új Selyemút Gazdasági Övezet hazánk számára is rengeteg potenciált rejt, az alábbiakban ismertetjük az övezet országai számára gyakorolt 4 fontos hatását.

1) Piac ösztönző hatás. Az "Egy Övezet, Egy Út" a Kínán belül lévő régiókat nem csupán egymással kötik össze, de Kínán kívüli területekkel, így ösztönzik a termelést és a kereskedelmet, több mint 4 milliárdos piacot hozva létre.

2) Tudás ösztönző hatás. Az "Egy Övezet, Egy Út" nagy hangsúlyt fektet az újgenerációs információs technológiáról való párbeszédre, így a különböző régiók között az információ áramlása még kényelmesebb lesz.

Egy Övezet, Egy Út stratégia

Az "Egy Övezet, Egy Út" új kínai gazdaságpolitika

3) Hatékonyság fokozó hatás. Az "Egy Övezet, Egy Út" kiemelten fontosnak tartja a munkaerő, tőke és technológia területek közötti áramlását és optimalizált eloszlását, ezzel jelentősen növelve a hatékonyságot.

4) Együttműködés fokozó hatás. Az "Egy Övezet, Egy Út" stratégia kivitelezéséhez elengedhetetlenül szükséges az országok és régiók közötti együttműködés, átfogóan vizsgálva az egyes régiók fejlesztésének kérdésköreit. 

 

Zhongguo Jingji Shibao/MCOnet