Kína - hírek

III. Kínai-Magyar Üzleti Fórum Budapesten - Üzlet a kínai cégekkel Kínában és itthon

III. Kínai-Magyar Üzleti Fórum Budapesten - Üzlet a kínai cégekkel Kínában és itthon

Ismerje meg a kormány keleti exportösztönzési stratégiáját, a kínai piac sajátosságait, lehetőségeit a III. Kínai-Magyar Üzleti Fórumon március 5-én, Budapesten a BCM − Nagykereskedelmi és Konferencia Központban!

"Üzlet a kínai cégekkel Kínában és itthon" alcímmel rendezi meg a harmadik Kínai−Magyar Üzleti Fórumot a ChinaCham Hungary, a Piac & Profit és a CECZ Kft. (Central European Trading and Logistic Cooperation Zone) 2015. március 5-én.

 

III. Kínai-Magyar Üzleti Fórum Budapesten

 

III. Kínai-Magyar Üzleti Fórum Budapesten - Üzlet a kínai cégekkel Kínában és itthon



Kína, Magyarország, export, kereskedelem, beruházásKína vállalkozói és pénzemberei a belföldi piac elmúlt évtizedben tapasztalt, robbanásszerű növekedésének köszönhetően igencsak tőkeerősek lettek. A mára lelassult növekedés, az emelkedő működési és tranzakciós költségek s az elavult, lecserélésre váró technológiák ma már mind az ellen szólnak, hogy hazai földön fektessék be fölös pénzeiket. Elemzők szerint Kína a világ második legnagyobb nemzetgazdaságaként úgy tekint Európára, mint arra a kontinensre, ahol minden eladó. Többéves trend látszik ezzel megfordulni, hisz a kínai tőke korábban Afrikát és Dél-Amerikát részesítette előnyben - írja a Piac és Profit, hozzátéve: a kínaiak tapasztalattal bíró, jól megalapozott vállalkozásokat keresnek. A többség a magas hozzáadott értéket generáló ágazatokban érdekelt, mint az IT, a telekommunikáció vagy a készülékgyártó szektor. Az elkövetkező 10 évben Kína akár 1000 milliárd dollárt is hozhat Európába. A Rhodium Group 250–500 milliárdot jósol 2020-ig.

A budapesti üzleti fórumon a Külgazdasági és külügyminisztérium képviselője kifejti, hogy a külgazdasági kormányzat fókuszában a kínai-magyar gazdasági kapcsolatok erősítése, a kkv-k piacra jutásának segítése áll, Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa pedig Kína és Magyarország gazdasági kapcsolatainak bővítéséről tart előadást.
Pető Ernő a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke
Pető Ernő a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke a kínai piac felvevőképességéről, valamint a kínai üzleti kultúra sajátosságairól fog beszélni, de bemutatásra kerül a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. kkv-k exportját szolgáltatásainak köre is. Takács Zsolt a CECZ Kft. ügyvezető igazgatója arról fog beszélni, hogy hogyan, hol lehet Magyarországon üzleti kapcsolatba kerülni a kínai cégekkel?  A fórumon külön foglalkoznak a Kínához tartozó, de önálló városállammal, Hongkonggal.

Bőséges információkat kapnak azok a cégek is, amelyek itthon keresik a kínai árukkal és cégekkel a kereskedelmi kapcsolatokat és gyakorlati információk mellett üzleti kapcsolatok létesítésére is lehetőség nyílik a március 5-i rendezvényen.

 

mconet