Kína - hírek

Li Jinzao a China National Tourism Administration elnöke Magyarországra jön

Li Jinzao a China National Tourism Administration elnöke Magyarországra jön

A Kína-KKE 16+1-es együttműködés egyik fontos állomása a Kína – KKE Turisztikai Promóciós Év megnyitásához kapcsolódó rendezvénysorozat március 25-26-27-én, amelyre egy nagyszabású kínai delegáció is érkezik, melynek tagja Li Jinzao a China National Tourism Administration elnöke is.

Li Keqiang a decemberi belgrádi csúcs kapcsán nevezte ki 2015-öt Kína és a közép-kelet-európai országok közötti turizmus évének. A promóció első lépéseként márciusban Magyar tartják a turizmus évének hivatalos megnyitóját, annak érdekében, hogy minél több közép-kelet-európai turistát vonzzanak Kínába, ezzel együtt több mint 1000 kínai turista útját szervezni meg Magyarországra. 

 A delegációval érkezik Li Jinzao úr is, a CNTA (China National Tourism Administration) elnöke is, aki többek között tárgyalásokat folytat majd dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkárral is. 

Kína turizmus, Kína-KKE turizmus

Li Jinzao a China National Tourism Administration elnöke is Magyarországra jön

A politikai és szakmai képviselőkből álló delegáció március 25-én egy nagyszabású kínai gasztronómia show és vacsora keretében találkozik először a 16 ország szakmai partnereivel, az országok budapesti nagyköveteivel és a hazai üzleti partnerekkel. A következő napra tervezik a 'China Tourism Info Day' konferenciát a Marriott Hotelben, ahol a kínai kiutazó turizmusról, a vízum és légiközlekedés kérdéseiről hallhatnak a résztvevő szakmabeliek előadásokat, valamint útmutatót kaphatnak arra vonatkozóan is, hogyan alakítsanak ki turisztikai ajánlatokat a kínai piacra. A délelőtti konferencia egy délutáni workshop-al zárul, ahol kétoldalú megbeszéléseket folytathatnak a kínai tour operatorok és a 16 ország meghívott szakmai vendégei. Ezt követően a vendégek egy színvonalas városnéző programon ismerhetik meg közelebbről is Budapestet, s az este végül a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége által szervezett 'Beautiful China' gálarendezvénnyel zárul.

Vendég & Hotel /MCOnet