Kína - hírek

A Kínai Számvevőszék is bemutatkozott az ÁSZ szarvasi nemzetközi konferenciáján

A  Kínai Számvevőszék is bemutatkozott az ÁSZ szarvasi nemzetközi konferenciáján

HU Jiajun, a Kínai Számvevőszék sanghaji főigazgatója a „Az átlátható kormányzást megalapozó kommunikáció – a Kínai Népköztársaság Nemzeti Ellenőrző Hivatalának gyakorlata” témában tartott előadást a  „Transzparencia és integritás a közszférában” című konferencián Szarvason.

Az Állami Számvevőszék 2015. március 24-27. között megrendezésre kerülő nemzetközi rendezvényén a tavalyi évhez hasonlóan idén is mintegy húsz ország harminc számvevője vesz részt Albániától egészen Zimbabwéig. HU Jiajun, a Kínai Számvevőszék sanghaji főigazgatója

HU Jiajun, a Kínai Számvevőszék sanghaji főigazgatója előadását 2013. októberi INCOSAI konferencián elfogadott Pekingi Nyilatkozat ismertetésével kezdte, amiben a Kongresszus résztvevői olyan fontos témák melletti elköteleződésüket hangsúlyozták, mint a jó kormányzás, átláthatóság, elszámoltathatóság, a korrupció elleni harc és a pénzügyi politikák hosszú távú fenntarthatósága. Kiemelte, a Kínai Számvevőszék az elmúlt években ennek jegyében, az emberek alapvető érdekeit szem előtt tartva végezte munkáját.

A Kínai Számvevőszék nyitott más számvevőszékekkel való együttműködésre, tudás- és tapasztalatcserére, aminek eredményeképpen együtt tudjuk segíteni a jó kormányzást - hangsúlyozta a főigazgató. HU Jiajun felvetette: atovábbi fejlődés és modernizálás érdekében  a Kínai Számvevőszéknek erősítenie kell kommunikációs tevékenységét.


Forrás és kép: aszhirportal.hu

-kt-