Kína - hírek

Budapesten nyílt meg a Kína – KKE Turisztikai Promóciós Év

Budapesten nyílt meg a Kína – KKE Turisztikai Promóciós Év

A "Nyitás Kína felé a turizmusban" elnevezésű szakmai konferenciájával hivatalosan is kezdetét vette Kína – KKE Turisztikai Promóciós Év, melyhez Magyarországon rendezvénysorozat is kapcsolódik.

 

Li Jinzao a Kínai Népköztársaság Nemzeti Turisztikai Hivatalának (China National Tourism Administration) elnöke

 

Március 25-26-27-ére nagyszabású kínai delegáció is érkezett hazánkba, melynek tagja Li Jinzao a Kínai Népköztársaság Nemzeti Turisztikai Hivatalának (China National Tourism Administration) elnöke is. A miniszteri és államtitkári szintű tárgyalásokból, kulturális programokból álló nagyszabású eseménysorozat szervezője, a Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központ, amely a Magyar Turizmus Zrt. keretein belül működik. Még a tavaly decemberi belgrádi Kína-KKE csúcstalálkozón jelentették be, hogy 2015 a Kína-KKE idegenforgalmi együttműködési és promóció éve lesz. A turisztikai kooperáció a belgrádi találkozó 5 fontos célkitűzésének része.

 

 

Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára




A "Nyitás Kína felé a turizmusban: mérhető eredmények, hosszú távú lehetőségek a világ legnagyobb turisztikai piacán" című szakmai konferencián  közel 1500 ember és 12 kínai turisztikai cég vett részt március 26-án. 16 közép- és kelet-európai ország turisztikai koordinátorai, az érintett minisztériumok képviselői, valamint a kínai utaztatásban érdekelt vállalkozások találkoznak személyesen, aminek igen nagy a jelentősége. Ezzel újabb szintre lépett a Kína – Közép-Kelet-Európa Turisztikai Koordinációs együttműködés. Az angol-kínai nyelvű szakmai esemény fókuszában a kínai utazási szokások, a tipikus kínai turista portréja, a kínai kiutazási piac jellemzői, a jelenlegi schengeni vízumpolitika, valamint a Kína és Európa közötti légiközlekedés aktuális trendjei álltak.

 

 

Somogyi Zoltán, az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) ügyvezető igazgatója

 

 

A konferencia megnyitóján Li Jinzao elnök (CNTA) mellett köszöntőt mondott Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára, Dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt vezérigazgatója, valamint Somogyi Zoltán, az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) ügyvezető igazgatója is.

 

 

Dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt vezérigazgatója

 

 

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára a Kína-KKE turisztikai együttműködés szakmai konferenciáját megnyitó beszédében rámutatott: elsőként a turizmus területén sikerült elérni, hogy az államigazgatási és turisztikai szervezetek szintjén már elindult a szakmai munka a kínai utaztatásban érdekelt üzleti vállalkozók bevonásával újabb szintre emelkedjen. Magyarország ebben a régió 16 országát képviseli.  Somogyi Zoltán, az UNWTO főtitkárhelyettese hangsúlyozta: Kínából Európába érkezők száma kissé megtorpant, 6-7 millióra, ami azt mutatja, hogy Európának többet kell tennie a kínai beutazók számának növelése érdekében.

 

Kína – KKE Turisztikai Promóciós Év, Somogyi Zoltán, az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) ügyvezető igazgatója

 

A Kína – KKE Turisztikai konferencián a köszöntőket követően szakmai előadásokat tartottak

 

Li Jinzao, a Kínai Népköztársaság Nemzeti Turisztikai Hivatalának (CNTA) elnöke beszámolt arról, hogy  Kína továbbra is a világ legnagyobb belföldi turisztikai piaca, és a világ legnagyobb küldőpiaca, ami a világ és a KKE-régió összehangolt támogatásának és erőfeszítésének eredménye. Véleménye szerint ez a nagyszabású budapesti eseménysorozat remek lehetőséget biztosít a kelet-közép-európai régió szakemberei számára a kínai piac megismerésére és a piaci kapcsolatok kiépítésére. Faragó Péter, az MT Zrt. vezérigazgatója beszámolt arról, hogy már számos eredményt értek el az együttműködés keretein belül, és új kétnyelvű, kínai-angol honlapot indítottak, amelyen a régió országainak lehetősége van bemutatkozni.

 

MCOnet


Tudósításunkat hamarosan folytatjuk!