Kína - hírek

Bejelentették: A Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal hazánkban nyitja meg regionális irodáját

Bejelentették: A Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal hazánkban nyitja meg regionális irodáját

Magyar Levente a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára 2015. március 26-án jelentette be hivatalosan, hogy a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal (Chinese National Tourism Administration - CNTA) Budapesten nyit regionális irodát várhatóan 2015-ben.

Magyar Levente a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkáraMagyar Levente a jelenleg Magyarországon tartózkodó, a kínai turisztikai hivatal vezetőiből, illetve kínai kormányzati illetékesekből álló delegációval tárgyalt. Ezt követően kiemelte, a regionális iroda fontos eredménye annak a munkának, amelyet a keleti nyitás keretében folytatott Magyarország az elmúlt években, és amely azt célozta, hogy Kínával minden lehetséges területen elmélyüljön a gazdasági, turisztikai, kereskedelmi együttműködés.


A térségünkbe érkező kínai turisták átlagosan 2-3 országot látogatnak meg, ezért nekünk az a célkitűzésünk, hogy olyan közép- és kelet-európai turisztikai ajánlócsomagokat állítsunk össze, amelyek az itteni 16 ország vonzerejére alapulnak, amelyek számíthatnak a kínai turisták érdeklődésére, és amelyek megszüntetik azt a helyzetet, hogy a kínai turisták általában második vagy harmadik európai útjuk során látogatnak el Közép- és Kelet-Európába - nyilatkozta korábban Szijjártó Péter.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kína, Turizmus
A keleti nyitás a turizmusban máris mérhető eredményeket hozott: 2014-ben 20%-kal több, közel 90 ezer kínai vendég töltött el több mint 160 ezer vendégéjszakát, ami 16%-kal haladja meg az előző évi adatot (KSH).


Érdemes itt megemlíteni, hogy 2014. májusában ünnepélyes keretek között nyitották meg a budapesti Kína-Kelet-Közép-Európa Turisztikai Regionális Koordinációs Központot, amely elsőként kezdte meg működését a hat KEK regionális központ közül.

 

MTI/MCOnet