Kína - hírek

Megalapították a pécsi Konfuciusz Intézetet

Megalapították a pécsi Konfuciusz Intézetet

A Pécsi Konfuciusz Intézet a világon a hetedik, ami hagyományos kínai orvoslással foglalkozik. Magyarországon az ELTE Konfuciusz intézet, a Szegedi Konfuciusz Intézet és a Miskolci Konfuciusz Intézet után a negyedik Konfuciusz Intézetként jött létre 2015.03.27-én.

Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár úr beszédében kifejtette, hogy a magyar kormány számára rendkívül fontos a keleti nyitás politikája, és a kölcsönösen előnyös kínai kapcsolatok bővítésén munkálkodnak. A hagyományos kínai orvoslással foglalkozó Pécsi Konfuciusz Intézet megalapítása erősíti a kínai-magyar kulturális együttműködést és elősegíti a két nép közötti kölcsönös megértést és barátságot. 

Yuan Juxiang, Hebei Egyetem

Yuan Juxiang a a Hebei United Egyetem rektora

 

Yuan Juxiang rektor úr kifejtette, hogy a Hebei United Egyetem a kínai orvoslás terén már több mint egy évtizede együttműködik a Pécsi Tudományegyetemmel, és a két fél rendkívül jó alapokat teremtett meg a kínai orvoslással foglalkozó Konfuciusz Intézet megalapításához.

Li Xinhua úr a Kínai Nagykövetség nevében gratulált a Konfuciusz Intézet megalapításához és elmondta, hogy a kínai-magyar gyakorlati együttműködés folyamatosan új eredményekhez vezet és a két ország kapcsolatai gyors fejlődésen mennek keresztül. A Konfuciusz Intézet hatalmas fejlődési lehetőségek előtt áll és a kilátások rendkívül bíztatóak. Li Xinhua úr reményét fejezte ki, hogy a két fél közös erőfeszítéseivel az intézmény sikereket fog elérni, elmélyíti a kínai barátságot és elősegíti a két ország kapcsolatainak fejlődését

 

Nagykövetség/ MCOnet