Kína - hírek

Kínai céggel kötött ötéves együttműködést egy szegedi textilipari vállalkozás

Kínai céggel kötött ötéves együttműködést egy szegedi textilipari vállalkozás

A szegedi székhelyű, Naturtex Kft. magyar családi vállalkozás, valamint a Luolai Home Textil piacvezető kínai textilipari cég stratégiai megállapodást ír alá.

 

Stratégiai megállapodást kötött a szegedi Naturtex és a kínai Luolai Home Textile

 

 


A sanghaji tartományban található Luolai Home Textile Co., Ltd 1992-ben alakult. Kína piacvezető textilipari cége jelenleg 3500 alkalmazottat foglalkoztat. A Naturtex Kft.-vel évek óta partneri kapcsolatban áll, állandó vásárlója a szegedi cég prémium kategóriás termékeinek. A 2015. április 16-án szignált stratégiai megállapodás értelmében a szegedi székhelyű családi vállalkozás - első megrendelésként - mintegy 30 ezer terméket, pelyhes paplant, párnát, valamint matracvédőt szállít kínai partnerének.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kína, befektetés

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is jelen volt a kínai és a magyar textilipari cég együttműködésének megkötésekor



 
Az eseményen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, dr. Gellért Ákos a Naturtex Kft. tulajdonosa, és Liang Wang, a Luolai Home Textil alelnöke is. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: az új világrendben gazdaságilag nem tudunk sikeresek lenni, ha a világ tőlünk keletre eső felével, így Kínával nem alakítunk ki szoros együttműködést. Magyarország és Kína gazdasági kapcsolatáról így szólt: a tavalyi évben minden idők legmagasabb magyar exportját realizáltuk Kína felé. A 2,2 milliárd dolláros eredmény többek között a  szegedi Naturtexnek is köszönhető - tette hozzá.  Azt is elmondta: a magyar cég gyártókapacitásának növelése érdekében egy 100 millió forint értékű gépsor is átadásra került.

 

MTI/MCOnet


Fotó: Kovács Márton