Kína - hírek

A Budapest-Peking járat a két ország turizmusára is fejlesztően hathat

A Budapest-Peking járat a két ország turizmusára is fejlesztően hathat

Azt szeretném, hogy Kína Magyarországra úgy tekintsen, mint egy kapu Eupára - mondta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a Peking és Budapest közötti új közvetlen légi összeköttetésről szóló ünnepségen.

A két főváros között május 1-jén nyílt meg újra a közvetlen légi összeköttetés, az Air China légitársaság közreműködésével, ezzel az országok közötti turizmus jelentősen fejlődhet majd a jövőben. Az Air China az új budapesti útvonalon Airbus A 330-200 típusú gépeket állít forgalomba, amelyek fedélzetén 30 business- és 207 turista osztályú helyet kínálnak.  Szabó László elmondta: a régi Selyemút, amely 1500 éven keresztül tartotta a kapcsolatot Kína és Európa között, most már nem csupán szárazföldön és vízen, hanem már levegőben is elérhető.

 

A Peking és Budapest közötti légijárat kapu Kína felé

 



Xiao Qian (Hsziao Csien), Kína magyarországi nagykövete - aki az első járat megérkezésekor is jelen volt - az ünnepségen elmondta: mindez egybeesik Kína azon tervével is, hogy fejlessze összeköttetését a közép-kelet európai régió országaival. Fan Cseng, az Air China vezérigazgató-helyettese elmondta: Európába a budapestivel együtt 18 útvonalat kínálnak, hetente 246 járatot közlekedtetnek. A Budapest-Peking járat elindításához kormányzati szintű megállapodásra volt szükség, hiszen módosítani kellett a Magyarország és a Kínai Népköztársaság közötti légügyi egyezményt. Mindez része a magyar kormány „Keleti Nyitás-politikájának”.

 

MTI/MCOnet