Kína - hírek

Kínai egyetemmel kötött együttműködést a Debreceni Egyetem

Kínai egyetemmel kötött együttműködést a Debreceni Egyetem

Öt évre szóló megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és az Aquaprofit magyar vállalat a kantoni Szun Jat Szen egyetemmel és egy sencseni vállalattal.

Az együttmúködési szerződés szerint a két egyetem és a két ipari szereplő közösen fogja végezni felszín alatti vízforrások feltérképezését, feltárását és védelmét Dél-Kínában, de lehetőség lesz szakemberek, egyetemi oktatók és hallgatók cseréjére is. Kínában jövőre indul a XIII. ötéves terv, a tartományokban és városokban hamarosan kiírják a pályázatokat. Az együttműködés célja az is, hogy részt vegyenek legalább egy, most induló projektben.

 

Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa, Kína, Debreceni Egyetem

 

Öt évre szóló megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és az Aquaprofit magyar vállalat a kantoni Szun Jat Szen egyetemmel és egy sencseni vállalattal




Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa a bejelentéskor elmondta: a kínai vállalatok hídfőállásnak tartják Magyarországot a kelet-közép-európai régióban. Bizonyíték erre, hogy a kínai tőke egyik fő befektetési célpontja Magyarország, eddig bő 3 milliárd dollár értékű kínai beruházás valósult meg Magyarországon.

 

MTI/MCOnet

fotó: Máthé Zoltán (MTI)