Kína - hírek

Shandong-Magyarország Befektetési és Kereskedelmfejlesztési Konferencia Budapesten

Shandong-Magyarország Befektetési és Kereskedelmfejlesztési Konferencia Budapesten

2015. június 16-án került sor a Shandong-Magyarország Befektetési és Kereskedelmfejlesztési Konferenciára a IV. China Smart Expo keretén belül Budapesten.

 

 

Zhang Chuanlin, a Shandongi Politikai Tanácsadó testület alelnöke mondott köszöntőt

 

Idén, 2015.június 16-18 között negyedik alkalommal kerül megrendezésre a ’China Smart Expo’ kiállítás-sorozat, melynek célja egy üzleti platform megteremtése a hazai vállalkozások, és kínai partnereik között. A három napos kiállítás, vásár és konferencia kiváló lehetőséget teremt, hogy a magyar vállalkozások közvetlenül az igényeiknek megfelelő kínai gyártókkal egyeztessenek, valamint mélyebb betekintést nyerjenek a Kínai üzleti élet folyamataiba. 

 

 

Pető Ernő, a ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke



A Shandong-Magyarország Befektetési és Kereskedelmfejlesztési Konferencián többek között részt vett a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének képviselője, Pető Ernő, a ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke, és egyebek mellett bemutatásra került a Nemzeti Befektetési Ügynökség, a Magyar Befektetési és Kereskedelmi környezet, a CECZ - Közép-Európai Kereskedelmi és Logisztikai Együttműködési Övezet, valamint a Kínai-Magyar Borsod Ipari Park is.

 

 Pető Ernő, a ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke

 

Pető Ernő, a ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke is előadást tartott

 

A rendezvényen Zhang Chuanlin, a Shandongi Politikai Tanácsadó testület alelnöke mondott köszöntőt, aki természetesen bemutatta tartományát, eredményeit és felvázolta a benne rejlő lehetőségeket. Megemlítette: Shangdong és a Selyemút között szoros történelmi kapocs van, hiszen a tartomány volt az egyik kiindulópontja, és a kelet-nyugati kereskedelmi kapcsolatokban hídfőállás szerepet töltött be. Megerősítette: a Egy út, egy övezet politikájának megvalósításában, és erősítse a két ország közötti gazdasági kapcsolatokat.


 

Mr. Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa

 


Mr. Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa elmondta, örömmel vesz részt a rendezvényen. Felidézte a Kína és Magyarország közötti régre visszanyúló és az azóta is erősödő diplomáciai kapcsolatokat, de kitért a kereskedelmi, gazdasági, turisztikai kapcsolatok konkrét számadataira is. Arról is beszámolt, hogy a két ország közötti testvérvárosi, illetve testvérmegyei megállapodások száma már eléri a huszonnégyet.

Dr. Vejkey Imre, a KDNP-frakció vezető helyettesének előadása

 

A KDNP-frakció vezető helyettese,  a kínai vendégeknek tartott előadásában kitért arra: Magyarország be tudja váltani az előtte álló lehetőségeket, melyek az ország kedvező földrajzi helyzetéből, munkavállalóinak jólképzettségéből és a jó kormányzati tevékenységből ered. Megerősítette, hogy hazánk stratégiai jelentőséget tulajdonít a kínai-magyar gazdasági, kulturális és tudományos együttműködésnek. Véleménye szerint a két nép közötti kapcsolatok szívből fakadnak, a kölcsönös szimpátiára és bizalomra épülnek. Hozzátette: a Shandong-Magyarország Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Konferencia azt a közös célt szolgálja, hogy a kínai-magyar kapcsolatok tovább erősödjenek, a barátságok pedig tovább mélyüljenek.

 

 

Takács Zsolt, a CECZ Közép-európai Kereskedelmi és Logisztikai Együttműködési Övezet  ügyvezető igazgatójának előadása 1.rész

 

Takács Zsolt, a CECZ Közép-európai Kereskedelmi és Logisztikai Együttműködési Övezet  ügyvezető igazgatója előadásában többek között bemutatta a kezdeményezést, azt a pilot-projektet, amely az első olyan övezet, amely Kínán kívül létzrejött és különleges  gazdasági előnyöket nyújt. Tevékenységük illeszkedik a kínai Egy út, egy öv kezdeményezéshez, és bízik benne, hogy a jövőben a közép-európai csomüpontja lehet az "új selyemútnak".

 

 

Takács Zsolt, a CECZ Közép-európai Kereskedelmi és Logisztikai Együttműködési Övezet  ügyvezető igazgatójának előadása 2.rész

 

Délután több együttműködési aláírás megkötésére is sor került.Mr. Shi Guangliang, igazgató-helyettes, Shandong Tartomány Kereskedelmi Hivatala és Pető Ernő, elnök, ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara aláírták a Befektetési és Kereskedelmi Együttműködés Kerettervét Shandong tartomány és Magyarország között.A CECZ - Közép-Európai Kereskedelmi és Logisztikai Együttműködési Övezet és a Kínai-Magyar Borsod Ipari Park is aláírták az Együttmőködési Megállapodást. Emellett a CECZ - Közép-Európai Kereskedelmi és Logisztikai Együttműködési Övezet és a Kínai vállalatok is Együttmőküdési Megállapodást írnak alá. Végül sor került Shandong tartományi vállalatok és Magyar cégek Együttműködési Megállapodásának aláírására is.

 A rendezvény három napos, a konderenciák közül még kiemelendő a június 18-i Shanxi Tartomány Befektetési Konferenciája, ahol bemutatásra kerül a Magyar Nemzeti Kereskedőház, a magyar kereskedelmi beruházások szabályai és Shanxi cégek is. Minden beszéd, illetve előadás szinkrontolmács közreműködésével kerül megrendezésre.

 

MCOnet