Kína - hírek

A kínai-magyar kapcsolatok erősítéséről beszélt Dr. Vejkey Imre, a KDNP-frakció vezető helyettese a China Smart Expo-n

A kínai-magyar kapcsolatok erősítéséről beszélt Dr. Vejkey Imre, a KDNP-frakció vezető helyettese a China Smart Expo-n

A IV. China Smart Expo keretén belül megrendezésre került Shandong-Magyarország Befektetési és Kereskedelmfejlesztési Konferencián beszédet mondott Dr. Vejkey Imre, a KDNP-frakció vezető helyettese, a Mentelmi Bizottság elnöke is.



Interjú Dr. Vejkey Imrével, a KDNP-frakció vezető helyettesével

 


"A kereszténydemokraták rendkívül fontosnak tartják azt, hogy Magyarország gazdaságilag erősödjön, támogatják a kormányt a "keleti nyitás" politikájában. Ezért fontos az, hogy ha egy ilyen nagy jelentőségű, kínai-magyar gazdasági rendezvény van Magyarországon, akkor képviseltessük magunkat. Beszédem elején ezért Semjén Zsolt  miniszterelnök-helyettes és magyar kormány üdvözletét is átadtam " - mondta interjújában Dr. Vejkey Imre, majd hozzátette: Fontosnak tartják, hogy a magyar munkavállalók számára megbízható befektetések jöjjenek létre kínai partnerek által Magyarországon.

Dr. Vejkey Imre, a KDNP-frakció vezető helyettesének előadása

 



A KDNP-frakció vezető helyettese a kínai vendégeknek tartott előadásában arra is kitért: Magyarország be tudja váltani az előtte álló lehetőségeket, melyek az ország kedvező földrajzi helyzetéből, munkavállalóinak jólképzettségéből és a jó kormányzati tevékenységből ered. Megerősítette, hogy hazánk stratégiai jelentőséget tulajdonít a kínai-magyar gazdasági, kulturális és tudományos együttműködésnek. Véleménye szerint a két nép közötti kapcsolatok szívből fakadnak, a kölcsönös szimpátiára és bizalomra épülnek. Hozzátette: a Shandong-Magyarország Befektetési és Kereskedelmfejlesztési Konferencia azt a közös célt szolgálja, hogy a kínai-magyar kapcsolatok tovább erősödjenek, a barátságok pedig tovább mélyüljenek.


MCOnet