Kína - hírek

Shanxi Tartomány Befektetési Konferenciája Budapesten

Shanxi Tartomány Befektetési Konferenciája Budapesten

A IV. China Smart Expo keretén belül került megrendezésre 2015. június 18-án, csütörtökön a Shanxi Tartomány Befektetési Konferenciája.

 

Mr. Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa

 

 

A konferencia segített elmélyülni a magyar-kínai üzleti és kereskedelmi kapcsolatok világában. Lehetőséget teremtett, hogy a magyar vállalkozások közvetlenül az igényeiknek megfelelő kínai gyártókkal egyeztessenek, valamint megismerjék a CECZ Közép-Európai Kft. (Central European Trade and Logistics Cooperation Zone Co., Ltd.) keretein belül nyújtott 70%-os készletfinanszírozási megoldásokat, mellyel gyorsabb és jobb eredményeket tudnak elérni versenytársaiknál. Az elmúlt évek rendezvényein több száz sikeres üzlet és hosszú távú együttműködés született a rendezvényre látogató kínai és magyar vállalkozások között.

 

 

Sun Yuejin, a Shanxi tartomány Kereskedelmi Hivatalának igazgatója (1.rész)

 



Csütörtökön reggel került sor Shanxi Tartomány (Magyarország) Befektetési Lehetôséginek Konferenciájának megnyitójára, ahol Wang Hongliang a Kínai Nagykövetség Kereskedelmi tanácsosa mondott beszédet. Elhangzott: úgy véli, hogy a CECZ Közép-európai Kereskedelmi és Logisztikai Együttműködési Övezet egyre jobban fejlődik és egyre nagyobb hatással bír a gazdasági és kereskedelmi életre. Beszédében a tanácsos kitért a magyar-kínai (diplomáciai, turisztikai, kereskedelmi, gazdasági...) kapcsolatok alakulására, és a legnagyobb együttműködési megállapodásokra és beruházásokra is.

 

 

Sun Yuejin, a Shanxi tartomány Kereskedelmi Hivatalának igazgatója (2.rész)

 

Ezt követően  a Magyar Nemzeti Kereskedőház hivatalnoka mutatta be a magyar gazdasági helyzetet, majd  Sun Yuejin, Shanxi Tartomány Kereskedelmi Minisztériumának igazgatója által bemutatásra került Shanxi nemzetközi kereskedelmi helyzete. Elmondta azt is: nagy örömére szolgál, hogy az Új Selyemút politikájának keretein belül a tartomány delegációja eljuthatott Magyarországra, és erősíthetik a gazdasági-kereskedelmi kapcsolataikat hazánkkal. A Shanxi Tartomány Befektetési Konferenciáján a magyar kereskedelmi beruházások szabályainak megismerése mellett bemutatkozott két shanxi cég is a magyar, illetve közép-kelet-európai résztvevők előtt. 

 

MCOnet