Kiemelt hírek

A kínai államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A kínai államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök és Hszi Csin-ping kínai államfő a kétoldalú megbeszélésen méltatta a magyar-kínai kapcsolatokat, amelyek számos területen elmélyültek az elmúlt években.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: minden várakozást felülmúlt Magyarország és Kína kapcsolatainak fejlődése az utóbbi egy évtizedben. A kínai elnök emlékeztetett: Magyarország az elsők között létesített diplomáciai kapcsolatokat Kínával, és ennek az eseménynek jövőre lesz a 70. évfordulója. Magyarország méltó módon fog megemlékezni az évfordulóról, ennek előkészületeit megtették - tette hozzá a magyar államfő.

 

A kínai államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Minden várakozást felülmúlt Magyarország és Kína kapcsolatainak fejlődése az utóbbi egy évtizedben

 

A kínai elnök gratulált Orbán Viktornak Magyarország utóbbi években jól látható fejlődéséhez és stabilitásához, egyben meghívta őt az Egy övezet, egy út együttműködés jövő évi magas szintű fórumára Pekingbe. A konkrét gazdasági projektek közül a megbeszélésen kiemelték a Belgrád-Budapest vasútvonal ügyének előremozdítását, valamint a kínai elnök üdvözölte a magas minőségű magyar agrártermékek kínai importját.