Kiemelt hírek

Az első Kínai Nemzetközi Import Expora utazik Orbán Viktor

Az első Kínai Nemzetközi Import Expora utazik Orbán Viktor

Sanghajban megnyíló első Kínai Nemzetközi Import Expo első napján Orbán Viktor miniszterelnök felszólal a nemzetközi gazdasági és ipari fórum plenáris ülésén, majd Hszi Csin-ping kínai államfővel és a többi részt vevő ország delegációvezetőjével együtt megtekinti a kiemelt pavilonokat.

A tervek szerint a magyar kormányfő kétoldalú megbeszélést is folytat majd a kínai elnökkel, másnap pedig megnyitja a magyar országpavilont, végül pedig a legnagyobb kínai vállalatok vezetőivel tárgyal. Havasi Bertalan sajtófőnök tájékoztatása szerint a sanghaji expóra utazó magyar kormányzati delegáció tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Nagy István agrárminiszter is.

 

Magyar delegáció utazik az első Kínai Nemzetközi Import Expora

Magyar delegáció utazik az első Kínai Nemzetközi Import Expora

 

A Kínai Nemzetközi Import Expót (CIIE) több mint 130 ország és térség részvételével rendezik meg, a november 10-éig tartó eseményen mintegy 2800 cég állít ki, 12 ország, köztük Magyarország lesz az expo díszvendége. A sanghaji expo rendezői azzal számolnak, hogy több mint 80 ezer kínai és külföldi cég vesz részt vásárlóként a kiállításon.

 

/T.D.