Kiemelt hírek

Kínai orvosok látogattak a Széchenyi István Egyetemre

Kínai orvosok látogattak a Széchenyi István Egyetemre

A Széchenyi István Egyetemre kínai orvosi delegáció látogatott el, ahol a megyei önkormányzat, a megyei kórház és az egyetem vezetősége fogadta a vendégeket. A találkozón együttműködési megállapodás született a Széchenyi István Egyetem és a Kínai Orvostudományok Henani Egyeteme között.

 

Prof. Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora köszöntve a degelcáiót, elmondta: a tradíció ugyanolyan fontos, mint az innováció, melynek legjobb példája az orvostudomány és a tradícionális kínai orvoslás közös fejlődése. Németh Zoltán, a megyei önkormányzattól elmondta, hogy Győr-Moson-Sopron megye és a Hubei tartomány között több mint 20 éves kapcsolat van, és szintén 20 éves Győr testvérvárosi együttműködése Wuhannal.

Prof. Dr. XU Jiangyan rektoerhelyettes bemutatva a tartományt elmondta, hogy az egyetemük hasonlít a győrihez, mivel nem csak orvosi, hanem humán és reál tudományokat is oktatnak alap-, mester- és doktori képzéseken. A Széchenyi István Egyetemről Dr. Lukács Eszter rektoherhelyettes elmondta: 76 képzési programmal, és öt angol nyelvű képzési programmal rendelkezik az oktatási intézmény, de jövőre már 25-re nő az angol nyelvű szakok száma.

 

Kínai orvosok látogattak a Széchenyi István Egyetemre - forrás: uni.sze.hu

Oktatási, kutatási és képzési együttműködési megállapodás született a két egyetem között

 

Hangsúlyozta, hogy a keleti-nyitás stratégiában kiemelkedő jelentőségá a Széchenyi egyetem, mivel a felsőoktatási intézmény számára fontos, hogy kínai hallgatók iratkozzanak be az angol nyelvű képzésekre. A találkozón aláírt együttműködési megállapodás oktatási, kutatási és képzési területekre terjed ki.

 

/T.D.