Kiemelt hírek

Magyar kereskedelmi központ nyílt Sanghajban

Magyar kereskedelmi központ nyílt Sanghajban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter magyar kereskedelmi központot nyitott Sanghajban.

A tárcavezető az átadón hangsúlyozta: Magyarország időben felismerte az új világgazdasági folyamatok jelentőségét, valamint azt, hogy immár nemcsak Nyugatról Keletre áramlik a tőke olcsó munkaerőt keresve, hanem a modern kori ipari forradalom zászlóshajói a legújabb technológiai színvonalat képviselő nagy távol-keleti vállalatok, amelyek egyre nagyobb piaci részesedésre tesznek szert Európában és Észak-Amerikában.

 

Magyar kereskedelmi központ nyílt Sanghajban

Tavaly megdőlt a Kínába irányuló magyar export abszolút rekordja

 

Szijjártó Péter hangsúlyozta továbbá, hogy tavaly megdőlt a Kínába irányuló magyar export abszolút rekordja, azonban a kínai piaci lehetőségekért állandó harc zajlik. Ezért döntöttek úgy, hogy Kína gazdasági fővárosában, Sanghajban egy nagy magyar kereskedelmi központot nyitnak, amely több mint 1700 négyzetméteren ad lehetőséget magyar termékek bemutatkozására, és amely biztosítja magyar kis-, közepes és nagyvállalatoknak is, hogy a megfelelő tárgyalási infrastruktúra, piackutatások és partnerek rendelkezésre álljanak - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

 

Magyar kereskedelmi központ nyílt Sanghajban

Több mint 1700 négyzetméteren mutatkozhatnak be a magyar termékek Sanghajban


Jelezte, hogy emellett Kína hat további nagy, egyenként tízmilliónál is több lakosú városában szintén nyitnak kereskedelmi képviseletet. Így Kína hét legfontosabb gazdasági gócpontjában lesz kereskedelmi központ, ami biztosítja magyar vállalkozásoknak a kínai piacon való érvényesülés lehetőségét. Szólt arról, hogy küszöbön áll egy megállapodás a világ egyik legnagyobb kínai autóipari beszállító vállalatával. Egy jelentős, több mint 110 millió dolláros kelet-magyarországi beruházásról van szó, amely a vállalat első Kínán kívüli gyártási központja lesz.

 

MTI/T.D.