Kiemelt hírek

Magyarország Közép-Európát képviseli az expón

Magyarország Közép-Európát képviseli az expón

Orbán Viktor kormányfő az első Kínai Nemzetközi Import Expó megnyitóján arról beszélt, hogy Magyarország nem csak magát képviseli: "amikor Magyarország hangját hallják, a régiónk hangját hallják", azé a régióét, amely Európa növekedési motorjává vált.

Orbán Viktor beszédében jelezte, a növekedési ráta Közép-Európában kétszer magasabb, mint az európai átlag, és széles körű egyetértés van arról, hogy a régió a jövőben is az európai növekedés forrása lesz. Erre a növekedésre Kína is felfigyelt, ezért is hozta létre a 16+1-es csoportot. A kormányfő emlékeztett rá, hogy hamarosan Budapesten lesz az együttműködés jegybanki vezetőinek találkozója.

 

Magyarország Közép-Európát képviseli az expón

"Amikor Magyarország hangját hallják, a régiónk hangját hallják"

 

A kormányfő elmondta, nagyra értékeli a kínai vállalatok magyarországi jelenlétét. Többet is megemlített közülük, például a Bank of Chinát - amely Budapesten hozta létre regionális központját -, továbbá a Huaweit és a Wanhuát. Magyarország büszke arra is, hogy a Kínába irányuló export a régió országai közül nála a legmagasabb: a magyar műszaki, gyógyszer- és élelmiszeripari termékek egyre nagyobb számban vannak jelen a kínai piacon - tette hozzá.

 

A megnyitó után Orbán Viktor a kínai államfővel és a többi részt vevő ország delegációvezetőjével együtt megtekintette az expó kiemelt pavilonjait.

 

/T.D.