Kiemelt hírek

Stratégiai érdek a kínai partnerség

Stratégiai érdek a kínai partnerség

Szijjártó Péter kijelentette: Magyarországnak gazdasági és stratégiai érdeke, hogy továbbra is Kína első számú gazdasági, kereskedelmi és befektetési partnere maradjon a közép-európai térségben.

A külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ-közgyűlésen elsőként Vang Ji kínai külügyminiszterrel találkozott. A felek megállapodtak egy újabb közvetlen légi járat indításáról: Budapest és Sanghaj között is közvetlenül lehet utazni és árut szállítani is. Újraindulhat a magyar baromfitermékek exportja is Kínába. Korábban a nemzetközi szabályozások és a madárinfluenza-járvány miatt kellett leállítani. Az újraindulás több száz millió dolláros bevételi lehetőséget jelent Magyarországon az ágazat számára.

 

Magyarországnak stratégiai érdeke, hogy Kína első számú partnere maradjon Közép-Európában

Újraindulhat a magyar baromfitermékek exportja is Kínába

 

Szijjártó Péter bejelentette azt is, hogy a nemzetközi telekommunikációs világkiállítást jövőre ismét Magyarországon rendezik meg. Hangoztatta, hogy ezen a területen is fontos az együttműködés a két ország között, és Magyarország támogatja, hogy újraválasszák a Nemzetközi Távközlési Unió kínai főtitkárát. Kiemelte a miniszter, hogy a kínaiak továbbra is első számú befektetési célként tekintenek Magyarországra Közép-Európában.

 

Magyarországnak stratégiai érdeke, hogy Kína első számú partnere maradjon Közép-Európában

A nemzetközi telekommunikációs világkiállítást jövőre ismét Magyarországon rendezik meg

 

Bejelentette Szijjártó Péter azt is, hogy az első ízben megrendezendő nemzetközi kínai importkiállítás egyik díszvendége Magyarország lesz, Németország és Nagy-Britannia mellett. Ez nagyon komoly bemutatkozási lehetőséget jelent a magyar vállalatok számára Kínában.

 

MTI/T.D.