Kiemelt hírek

Új piacok nyílhatnak meg Magyarország és Kína között

Új piacok nyílhatnak meg Magyarország és Kína között

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Kínai Állami Gabona Hivatal vezetőivel folytatott egyeztetéseket, melyen kijelentette: a magas szintű tárgyalások olyan új piacokat nyithatnak meg, amelyek mindkét országnak előnyére válhatnak.

A kínai-magyar agrárkapcsolatok az elmúlt években jelentősen fejlődtek, és a magyar félnek rendkívül fontos a gazdasági-kereskedelmi együttműködés további fejlesztése és bővítése. Farkas Sándor kiemelte: mára a Kínai Népköztársaság Magyarország 10. legfontosabb kereskedelmi partnerre, a magyar-kínai külkereskedelemben a mezőgazdaságé és az élelmiszeriparé a meghatározó szerep. A miniszterhelyettes reményei szerint a jövőben tovább bővül a termékpaletta, például a takarmánykukoricával és a mézzel. 

 

Új piacok nyílhatnak meg Magyarország és Kína között

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Kínai Állami Gabona Hivatal vezetőivel folytatott egyeztetéseket

 

A miniszterhelyettes kitért arra is, hogy a kapcsolatok további erősödését jelentené, ha Magyarország tölthetné be a Kína és az Európai Unió államai közötti kereskedelmet bonyolító logisztikai központ hídfő szerepét. "Óriási lehetőségeink vannak arra, hogy még hatékonyabbá tegyük kereskedelmi kapcsolatainkat." Farkas Sándor jelezte, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a GMO-mentes élelmiszerek iránt, Magyarország pedig GMO-mentes politikát folytat.

 

Kína kész erősíteni és bővíteni a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatokat

Kína kész erősíteni és bővíteni a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatokat

 

A kínai tárgyalódelegáció vezetője megerősítette: Kína kész erősíteni és bővíteni a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatokat, még jobban megnyitná a piacát a magyar termékek előtt. Mint fogalmazott, az elismerten kiváló minőségű magyar gabonaféléknek van kereslete az ázsiai országban. A kínai delegációvezető érdeklődött a GMO-mentesség gyakorlatáról és egyetértett abban, hogy erősíteni kell a kereskedelmi kapcsolatokat annak érdekében, hogy minél több termék, az eddigieken túl több húskészítmény is eljusson Kínába.

 

AM/T.D.