Kína - hírek

A 16+1-es együttműködésben Magyarország úttörő szerepet vállalt

A 16+1-es együttműködésben Magyarország úttörő szerepet vállalt

I. Magyar-Kínai Új Befektetői, Egészségügyi és Életmód Konferencián Xu Yaojun, a Kínai Kereskedelmi Minisztérium Befektetési Igazgatósága (Chinese Investment Promotion Agency - CIPA) Európai Hivatalának igazgatója a kínai kormányzati lehetőségekről beszélt az európai befektetések területén, és üdvözölte, hogy hazánk úttörő szerepet vállalt Kelet-Közép Európa és Kína (16+1-ek) stratégiai együttműködésében.

A két ország kapcsolatai minden területen fejlődnek, történelmileg is a legjobb időpontban vagyunk ehhez. Ez egyre több kínai beruházót vonz Magyarországra. Jó példája ennek a Bank of China. Érdemes kiemelni, hogy Magyarország júliusban elsőként írta alá az Egy Övezet, Egy Út Stratégia szándéknyilatkozatát, valamint éppen novemberben találkoztak a 16 kelet-közép európai ország és Kína képviselői Szucsouban. Hasonló találkozókra már Varsóban, Bukarestben, és Szerbiában is sor került.


Xu Yaojun a Kínai Kereskedelmi Minisztérium Befektetési Igazgatósága Európai Hivatalának vezetője beszél az I. Magyar-Kínai Új Befektetői, Egészségügyi és Életmód Konferencián 2015. november 30-án


Befektetési igazgatóságunk, a CIPA két irodát működtet Európában, az egyiket Frankfurtban, a másikat pedig éppen Budapesten, ugyanis Magyarország geopolitikai helyzete jó lehetőségeket rejt számunkra - mondta Xu Yaojun. Nem véletlen, hogy 2014-ben Kína 14%-kal tudta növelni a külföldre irányuló beruházásainak mértékét, vagyis beruházási exportőrré vált, az ilyen központok ugyanis segítik befektetőink külföldi szerepvállalását - tette hozzá a CIPA európai részlegének vezetője.


MCOnet