Kína - hírek

A kínai kormány kedvezményes intézkedéssorozatot téve ösztönzi a vállalatok befektetéseit

A kínai kormány kedvezményes intézkedéssorozatot téve ösztönzi a vállalatok befektetéseit

A kínai kormány kedvezményes intézkedéssorozatot téve ösztönzi a vállalatok befektetéseit, derült ki Li Keqiang kínai miniszterelnök az Államtanács pekingi ülésén tett bejelentéséből.

A kínai kormány az utóbbi időben rengeteg olyan intézkedést tett, melyek elősegítik a külföldi befektetéseket. Ennek következő lépcsőjét jelenti Li Keqiang november 4-én tett bejelentése, miszerint jövőre ösztönözik és elősegítik a hathatós beruházásokat annak érdekében, hogy biztosítsák az idei év fejlődési céljainak megvalósítását. 

 

Li Keqiang

Li Keqiang kínai miniszterelnök különösen fontosnak tartja a külföldi tőkebefektetéseket

 

A Kínai Fejlesztési és Reformbizottság továbbá kifejtette, hogy az év negyedik évnegyedében előtérbe helyeztetik a befektetések elősegítését és a gazdaságnövekedés szilárdítását, emellett nagy erővel elősegítik a kormány- és a társadalomtőke közötti együttműködéseket, emelve ezzel a befektetési projectek végrehajtásának hatékonyságát. 


Más jelentés szerint a Kínai Kis- és Középső Vállalatok Szövetsége által a minap kiadott statisztikai adatok szerint a kínai vállalatok 66%-a úgy vélte, hogy jelenleg a befektetési költség túl magasnak mondható, és a vállalatok 60%-ának nincs elég pénze.

 

CRI/MCOnet