Kína - hírek

Aláírásra került a Budapest-Belgrád vasútvonal szerződése

Aláírásra került a Budapest-Belgrád vasútvonal szerződése

Aláírásra került az a kormányközi szerződés, mely a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításáról szól. A szerződést Szijjártó Péter a kínai Nemzeti Fejlesztési- és Reformbizottság elnökével írta alá, a beruházást 85 százalékban kínai hitelből finanszírozzák.

 

Suzhou-ban megrendezett Kína-KKe csúcstalálkozón, melyen Orbán Viktor miniszterelnök úr is részt vett, Li Keqiang kínai és Aleksandar Vucic szerb kormányfő jelenlétében szentesítették a dokumentumot.

"Megállapodtunk abban, hogy a beruházást 85 százalékban kínai hitelből fogjuk megvalósítani, vagyis 15 százalék lesz a magyar önrész" - mondta Szijjártó Péter az MTI tudósítójának az aláírási ceremónia után. "Arról is egyezség született közöttünk, hogy a kínai fél olyan hitelfeltételeket fog kínálni számunkra, amelyek nyomán ez a beruházás nemzetgazdaságilag minél előbb megtérülhet, vagyis a lehető legkedvezőbb kínai hitelfeltételekre törekszünk. A tárgyalások jól haladnak" - fogalmazott.

Li Keqiang, Szijjártó Péter, Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök úr is részt vett a Suzhou-ban megrendezett Kína-KKe csúcstalálkozón

 

Azzal kapcsolatban, hogy mikorra várható a magyar vállalatok részvétele a kivitelezésben, a miniszter elmondta : "Minél magasabb lesz ugyanis a magyar vállalati részvétel, annál magasabb hitelkamatot tudunk kigazdálkodni, és ugyanez igaz fordítva is, vagyis egy alacsonyabb részesedésnél, kisebb kamatot bír el a beruházás" - állapította meg. A miniszter arról is beszámolt, hogy a szerződés értelmében kijelöltek egy magyar-kínai vegyesvállalatot a beruházás lebonyolítására, ebben magyar részről a MÁV lesz az eljáró fél.

 

Szijjártó Péter, Budapest-Belgrád vasútvonal, Li Keqiang, Orbán Viktor

Aláírásra került a Budapest-Belgrád vasútvonal szerződése


Szijjártó Péter elmondta: egy 166 kilométeres vonal teljes felújításáról van szó, úgy, hogy egy második sínpárt is építenek. A beruházás várhatóan 472 milliárd forintba fog kerülni. A személyvonatok 160 kilométeres óránkénti sebességgel haladhatnak majd a vonalon, miközben 740 méter hosszú tehervonatok közlekedhetnek rajta. Szijjártó Péter hangsúlyozta, a projekt maga azért is egyedülálló, mert Kína, egy EU-tagország és egy nem EU-tag együttesen vesznek részt benne.

 

MTI/MCOnet