Kiemelt hírek

1,6 milliárdos beruházást hajt végre a Li Cheng Kft. Tiszafüreden

1,6 milliárdos beruházást hajt végre a Li Cheng Kft. Tiszafüreden

Több mint száz új munkahelyet teremt a gödöllői székhelyű, kínai állampolgárok és jogi személy tulajdonában álló Li Cheng Kft., miután élelmiszer-feldolgozó üzemet hoz létre Tiszafüreden.

Ujvári Imre polgármester elmondta: az építkezés várhatóan 2019 tavaszán kezdődik, és 2020 második félévében indulhat meg a termelés. A 4 ezer négyzetméteres üzem építéséhez az önkormányzat kedvezményes áron biztosít 1,6 hektáros telket az egyik bevásárlóközpont mögötti területen. Az új tiszafüredi üzem lesz a befektető legnagyobb magyarországi fióktelephelye, ahol mélyhűtött félkész termékeket fognak előállítani az Európai Unió tagállamai számára.

 

1,6 milliárdos beruházást hajt végre a Li Cheng Kft. Tiszafüreden

Az új üzemben mélyhűtött félkész termékeket fognak előállítani az Európai Unió tagállamai számára

 

A Li Cheng Kft. többségében szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztat majd dolgozókat és körülbelül húsz szakemberre, élelmiszermérnökökre, szakmunkásokra is szüksége lesz. A Li Cheng Kft. több mint tíz éve működik Magyarországon, a gödöllői székhelyén termelés is folyik, fióktelephelye van még Tiszanánán. A cég már most is majdnem kétszáz embert foglalkoztat, árbevétele meghaladja a kétmilliárd forintot.

MTI/T.D.