Kiemelt hírek

A földművelésügyi miniszter ismét Kínában tárgyalt

A földművelésügyi miniszter ismét Kínában tárgyalt

Fazekas Sándor a Han Changfu kínai mezőgazdasági miniszterrel folytatott egyeztetést, illetve meglátogatta a Henan tartomány Zhumadian városában rendezett 20. Élelmiszeripari Termékek Országos Vásárt, melyen Magyarország is bemutatkozik.

A kínai látogatás során a miniszter hangsúlyozta, hogy Magyarország számára rendkívül fontos a Kínával és a térséggel kiépített kiváló kapcsolat, mivel a cél, hogy Magyarország legyen az egyik logisztikai kedvezményezettje a régió és az Európai Unió közötti növekvő áruforgalomnak. Fazekaas Sándor egyeztetett Wang Tie-vel, Henan tartomány mezőgazdasági ügyekért felelős kormányzó-helyettesével egy mezőgazdasági feldolgozóipari együttműködési lehetőségéről. 

 

Fazekas, Sándor földművelésügyi miniszter ismét Kínában tárgyalt

Fazekas Sándor Wang Tie-vel, Henan tartomány mezőgazdasági ügyekért felelős kormányzó-helyettesével

 

Henan tartomány a kínai élelmiszer feldolgozás egyik központjaként működő tartomány, amely egyben a legnagyobb búzatermesztő is. A magyar tárcavezető hangsúlyozta, hogy nyitottak a magyar élelmiszeripari techológiák és a jó minőségű, GMO-mentes magyar élelmiszerek, valamint a magyar vetőmag importjára. További egyeztetések folynak a kínai mélyhűtött húskészítmények egyik legfontosabb előállítójával, a Zhengzhou Sanquan Foods vezetőjével.

 

Fazekas, Sándor földművelésügyi miniszter ismét Kínában tárgyalt

Fazekas Sándor agrár-együttműköddési lehetőségekről tárgyalt 

 

A 20. Élelmiszeripari Termékek Országos Vásárán magyar húsüzem, borkereskedők és feldolgozóipari technológiát képviselő vállalkozás is bemutatkoznak. Fazekas Sándor agrár-együttműködési lehetőségekről tárgyalt az élelmiszerfeldogozásban élen járó 100 milliós tartomány kormányzójával, Chen Run’er-el, akinek kifejtette, hogy a nagy érdeklődésre számot tartó magyar pálinkafőzési technológia már Kínában is megjelent. 

 

 

Fazekas, Sándor földművelésügyi miniszter ismét Kínában tárgyalt

A fogyasztói tudatosságnak köszönhetően egyre nagyobb szerepe lehet a GMO-mentes termékeknek

 

A magyar élelmiszeripari termékek exportjának bővítési lehetőségeiről is egyeztetett Qu Dongyu miniszterhelyettessel, akinek hangsúlyozta, hogy a fogyasztói tudatosságnak köszönhetően egyre nagyobb szerepe lehet a GMO-mentes garanciával rendelkező termékeknek. A vásár kapcsán az üzbég miniszterelnök-helyettessel is tárgyalt a magyar tárcavezető, a téma elsősorban a magyar agrártechnológia üzbegisztáni átvétele volt. 

 

/T.D.