Kiemelt hírek

A kínai orvoslás oktatása régóta jelen van a magyar orvosképzésben

A kínai orvoslás oktatása régóta jelen van a magyar orvosképzésben

Erről Dr. Hegyi Gabriella, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai és Komplementer Medicina tanszék professzora, a Pécsi Konfuciusz Intézet alapítója beszélt az I. Magyar-Kínai (ÚJ) Befektetői, Egészségügyi és Életmód Konferencián 2015. november 30-án Budapesten.

2006-ban Kínába 20 külföldi orvost hívtak meg Kínába a világ minden tájáról, hogy a kínai orvoslást összhangba hozzák a nyugati orvostudománnyal, és elterjesszék azt a nagyvilágban. A 2002-es kapcsolatfelvétel után köztük volt Dr. Hegyi Gabriella, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának professzora is, aki ekkor már régóta dolgozott ezen a területen, hiszen a pécsi orvosképzésben már 1986 óta posztgraduális képzés az orvosi akupunktúra - mondta el Hegyi Gabriella, aki egyben a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társaságának elnöke. A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Komplementer Medicina tanszékének képzése ma már igen divatos az orvosok között, jelenleg is 43-an állnak záróvizsga előtt.Dr. Hegyi Gabriella, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai és Komplementer Medicina tanszék professzora, a Pécsi Konfuciusz Intézet alapítója, a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társaságának elnöke előad az I. Magyar-Kínai (ÚJ) Befektetői, Egészségügyi és Életmód Konferencián


A pécsi egyetem képviseletében Dr. Hegyi Gabriella és munkatársai számos kínai egyetemmel vették fel a partnerkapcsolatot, és a nyugati orvostudomány elveire oktatták az erre vállalkozó kínai orvosokat (Diabetes projekt, Stroke projekt). A test és a lélek egysége a kínai orvostudomány alapja, aki ebbe belevág, annak ezt az elvet magáénak kell vallania - fejezte be előadását Dr. Hegyi Gabriella.


MCOnet