Kiemelt hírek

A tőzsdére léphet a SenseTime kínai vállalat

A tőzsdére léphet a SenseTime kínai vállalat

A SenseTime a kínai kormány támogatását élvező vállalat, mely 2021-ben a tőzsdére tervez lépni. Céljuk, hogy minél nagyobb szerepük legyen a mesterséges intelligencia (MI) forradalmasításában.

A SenseTime arcfelismerő szoftverének köszönheti, hogy beépült a köztudatba. Olyan intézményi támogatók vannak mögötte, mint az SoftBank, Alibaba, Tiger Global, Silver Lake, melyek 3 milliárd tőkét bocsátottak rendelkezésre. Ennek köszönhetően a SenseTime az egyik legnépszerűbb mesterséges intelligenciával foglalkozó startup vállalat lett Kínában.


A szoftver képes kiszúrni a szabálytalankodókat és a vezetés közben telefonálókat

Eddig 119 kínai városban vezették be a SenseTime arcfelismerő szoftverét, ami képest 95%-os pontossággal kiszúrni, hogy kik azok, akik nem kötötték be magukat a volán mögött, emellett pedig 86-96%-ban azonosítja a vezetés közben telefonálókat.

A SenseTime szoftverét alkalmazzák egy 17 milliós lakosságszámú dél-kínai városban, ahol a közlekedés irányító rendszer beméri és nyilvántartásba veszi a szabálytalankodókat. Ennek eredményeképp felére csökkent a  kismotorral elkövetett közlekedési kihágások száma és megduplázódott a bukósisakot használók aránya.

Hszi Csin-ping elnök kiemelten támogatja a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztéseket, mivel célja, hogy 2030-ra a szektor élére kerüljön Kína. A SenseTime 2020-ban 352,8 millió jüan támogatást kapott a kínai kormánytól.

 

BG

Forrás: Portfolio

A képek illusztrációk