Kiemelt hírek

An'hui Huainan városa barátságot is hozott

An'hui Huainan városa barátságot is hozott

A China Brand Fair kiállításon több tartomány is bemutatkozott, többek között An'hui Huainan városa is.

Zhu Jianhua, Huainan Önkormányzat Kereskedelmi Irodájának Igazgató-helyettese interjú keretében elmondta: "An'hui Huainan városa nemcsak történelmi régmúltra tekint vissza, hanem nagyon szép természeti erőforrásokkal is rendelkezik". Kiemelte, hogy bár első alkalommal járnak Magyarországon, a kiállításra nemcsak a termékeiket és vállalataikat hozták el, hanem a barátságuket is.

 

 

"Több mint 44 vállalat harminc különféle területről érkezett ide. Városunk nem csak a szénbányászatáról, hanem a tofujáról is híres, ez az egyik legfontosabb mezőgazdasági termékünk." Hozzátette, hhoz, hogy eljöjjenek a tartományi kormányzat engedélye is kellett, emellett az Egy övezet, egy út kezdeményezés aktív tagjai. "Mindenkit szerettel várunk tartományunkba, építsünk együtt egy szép közös jövőt" - zárta az interjút.

 

 

Wolf Péter, a Pest megyei közgyűlés főtanácsadója a konferencián Budapest térségét képviselve kiemelte: "számunkra ez a mai nap és rendezvény rendkívül nagy jelentőséggel bír". Szavai szerint a térség Európa egyik kaputérsége, "Európa közepét képviseljük, innen építünk hidat a tengerentúlra". Emlékeztett rá, hogy technológiai korszakváltást élünk, egy teljesen új ipari forradalom előtt vagyunk. "Magyarország az elmúlt két évtizedben rendkívül sikeres volt mint termelőközpont, most fejlesztési központ szeretnénk lenni" - fogalmazott, hozzátéve, hogy több fejlesztő központ is alakult már, fejlődik a startup ökoszisztéma, de bízunk Kína segítségében. Szólt a logisztikáról is, amely bár elsősorban infrastruktúrát jelent, egyre jobban technológiát és szolgáltatásokat is.

 

Zenés összefoglaló a kiállításról