Kiemelt hírek

Bővít az 5G terén, 6G-kutatást lendít fel Kína

Bővít az 5G terén, 6G-kutatást lendít fel Kína

Fellendíti 6G irányú kutatás-fejlesztését a keleti ország. Ehhez 5G alkalmazási forgatókönyveket is bővít – adta hírül Jin Zhuanglong ipari és információs technológiai miniszter.

Virtuális magánhálózatok kiépítését gyorsítaná fel Kína az 5G ipar terén: bővítik 5G-alkalmzási forgatókönyveiket.

Erről Jin Zhuanglong, ipari és információs technológiai miniszter beszélt a Pekingben megrendezett 31. PT Expo China nyitófórumán.

Kína folyamatosan optimalizálja az infrastruktúra-fejlesztést és 5G gyárat is létesít – javítja a jó minőséget képviselő hálózatok lefedettségét, ilyenek az 5G és a gigabites optikai hálózatok is.

Bővít az 5G terén, 6G-kutatást lendít fel Kína

Bővít az 5G terén, 6G-kutatást lendít fel Kína

A gigabites optikai hálózatok ma már több mint 300 várost fednek le, a vállalat teljes ilyen hálózatot épített ki – mondta el a China Telecom elnöke, Ke Ruiwen.

Arról is beszámolt, hogy közel 200 nemzetközi szabványt vezettek be az 5G terén és több mint 4100 szabadalmi kérelmet adtak be.

A China Towe hozzátette, hogy a vállalat 200 ezernél is több kommunikációs tornyot okosított, felszerelte ugyanis őket 5G-vel és mesterséges intelligenciát is használnak.

Kína átfogóan igyekszik előmozdítani a 6G kommunikációs technológia kutatását és fehjlesztését, ezen belül elősegíti új jellegű információs, infrastrukturális létesítmények létrehozását, az információs technológia hasznáéatát felgyorsítja és az ipari internet integrált alkalmatásait is elmélyíti – tudatta Jin Zhuanglong miniszter.

B.A.