Kiemelt hírek

Együttműködik a sanghaji tőzsde és a BÉT

Együttműködik a sanghaji tőzsde és a BÉT

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Értéktőzsde a Sanghaji Értéktőzsdével, a két intézmény többek között a magyar, illetve a kínai befektetők által elérhető új termékek kidolgozásán dolgozik majd együtt.

A BÉT ezzel újabb lépést tett a dinamikusan növekvő kínai tőkepiaccal való szorosabb együttműködés kiépítése felé. A Sanghaji Értéktőzsdével most induló partnerség keretében a két börze közösen fog befektetési termékeket fejleszteni, valamint közös kutatói munkát is indítanak. Az együttműködés részét képezi továbbá az információcsere a magyar és a kínai tőkepiacról, illetve a tőzsdei működéssel, szabályozással kapcsolatban.

 

Együttműködik a sanghaji tőzsde és a BÉT

A két börze közösen fog befektetési termékeket fejleszteni

 

A szerződés révén a világ öt legnagyobb tőzsdéjének egyikével működik együtt a BÉT. A sanghaji börzén több mint 1400 vállalat papírjai forognak, átlagos napi forgalma nagyobb, mint a teljes magyar részvénypiaci kapitalizáció. A sanghaji tőzsdét közvetlenül a China Securities Regulatory Commission, azaz a kínai értékpapírpiaci felügyelet irányítja, egyike Kína két független tőzsdéjének, széleskörű választékkal rendelkezik részvényekből, kötvényekből és egyéb értékpapírokból.

 

Együttműködik a sanghaji tőzsde és a BÉT

A BÉT ezzel újabb lépést tett a dinamikusan növekvő kínai tőkepiaccal való szorosabb együttműködés kiépítése felé

 

A Budapesti Értéktőzsde tőkepiac-fejlesztési tevékenységének kiemelt fontosságú eleme, hogy szorosabbra fűzze kapcsolatát a dinamikusan fejlődő Kínával. Tavaly januárban a Bank of Chinával kötött a mostanihoz hasonló együttműködési megállapodást, amely többek között a jüan alapú termékeknek a BÉT-en történő megjelenését  hatékonyan segítheti elő.

 

MTI/T.D.