Kiemelt hírek

Indítja első felhőrégióját a kínai technológiai óriás Mexikóban

Indítja első felhőrégióját a kínai technológiai óriás Mexikóban

Elindítja az első felhőrégiót Mexikóban az Alibaba. A kínai technológiai vállalat további adatközpontokat is létrehoz, Malajziában, a Fülöp-szigeteken, Thaiföldön és Dél-Koreában.

A közeljövőben elstratolna az Alibaba kínai vállalat első felhőrégiója. A technológiai óriásnak számító Alibaba Group Holding Ltd. felhőalapú számítástechnikai egysége bejelentette: a következő három évben Mexikóban indítja el azt, de további adatközpontokat hoz létre Malajziában, a Fülöp-szigeteken, Thaiföldön és Dél-Koreában is.

A kulcsfontosságú nemzetközi piacokon új felhő- és mesterséges intelligencia-infrastruktúra kiépítésére irányuló új beruházás célja a felhő- és MI-termékek bővítése az ügyfelei számára világszerte - miközben erősíti a globális partnerségeket és elősegíti a mesterséges intelligencia fejlesztését a jövő digitális szakértelmének ápolása érdekében – tette hozzá a vállalat.

Indítja első felhőrégióját a kínai technológiai óriás Mexikóban

Indítja első felhőrégióját a kínai technológiai óriás Mexikóban

„Az MI iránti kereslet gyorsan növekszik az iparágakban, ezért megerősítjük elkötelezettségünket a mesterséges intelligencia-infrastruktúránk bővítése, valamint felhőkapacitásunk világszerte történő bővítése iránt” - mondta Selina Yuan, az Alibaba Cloud Intelligence nemzetközi üzletágának elnöke.

Hogy a vállalatok és a fejlesztők jobban lehetővé tegyék az MI-modellek és -alkalmazások fejlesztését, hamarosan elérhető lesz az Alibaba Cloud generatív mesterséges intelligencia-fejlesztési platformja - a Model Studio a nemzetközi ügyfelek számára, a szingapúri elérhetőségi zónákon keresztül.

A Model Studio segítségével hozzáférhetnek az Alibaba Cloud Qwen nagy nyelvi modelljéhez, beleértve a zárt és nyílt forráskódú, multimodális képességekkel rendelkező modelleket, amelyek elősegítik a generatív MI-alkalmazások fejlesztését.

Az Alibaba Cloud arról is beszámolt, hogy elmélyítette együttműködését a német SAP technológiai vállalattal. Célja, hogy egyablakos vállalati megoldást indítson az ázsiai kis- és középvállalkozások számára, így azok élvezhessék a digitális átalakulás előnyeit a gyors telepítés és az igény szerinti bővítési lehetőségek által.

B.A.