Kiemelt hírek

Ipart fejlesztene Kína a növekedés érdekében

Ipart fejlesztene Kína a növekedés érdekében

Egyre nő az infrastrukturális beruházások nagysága Kínában, ami jelentős gazdasági növekedést ígér – állapította meg az IIOT-platformüzemeltető Rootcloud.

Lendületes növekedésnek indulhat a gazdaság Kínában, a legújabb, egyre gyarapodó infrastrukturális beruházásoknak köszönhetően – erre a következtetésre jutott a Rootcloud ipari internet szolgáltató az ún. exkavátor-index alapján. A cég IIOT, azaz ipari dolgok internete platformot működtet.

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy iparfejlesztéssel lendítene növekedésén a keleti ország – írta meg az MTI.

A Rootcloud valós időben regisztrálja és tartja nyilván több 100 ezer építőipari gép és berendezés üzemi teljesítményét az országban, ezek munkateljesítményéből adódik az exkavátor index, amely komoly emelkedést produkált az utóbbi időben.

Ipart fejlesztene Kína a növekedés érdekében

Ipart fejlesztene Kína a növekedés érdekében

A növekedés különösen igaz Peking, Honan, Santung, Hopei tartományokban, illetve Belső-Mongólia autonóm területein – adta hírül az MTI.

Kína a jelek szerint nemcsak autópályákat, vasutakat, repülőtereket és víztározókat hoz létre,m hanem fejlett technológiai berendezéseket is gyárt. Beruházásaival új energiaforrásokat hasznosíthat, megteremtheti a digitális gazdaság rendszerfeltételeit.

Jelenleg csak Sanghajban 191 jelentős beruházási projekt zajlik, 77 ezek közül tudományos és technológiai jellegű – tudatta az MTI.

Ezen projektek áttételesen más ágazatokban is fellendülést okoznak – jó példa erre, hogy a nehéz haszongépjármű-gyártó Sany Group is komolyan megnövelte a betonpumpáló teherautói gyártását.

Kína felgyorsította 2022 eleje óta azokat a beruházásokat, amelyek az új iparágai fejlesztését szolgálják – jegyezte meg a Hualun Bobang Project Management Co., Ltd. Ez szintén ígéretes jel a gazdaság növekedésére vonatkozóan – írta az MTI.

B.A.