Kiemelt hírek

Kína-Európa szója kongresszust rendez hazánk jövőre

Kína-Európa szója kongresszust rendez hazánk jövőre

Jelentős agrárdiplomáciai sikernek nevezte a Földművelésügyi Minisztérium, hogy a 2018-as Kína-Európa Szója Szimpóziumnak Budapest és Bécs ad otthont.

A Duna Szója Szövetség és a Kínai Agrártudományi Akadémia soron következő rendezvénye kiváló lehetőség arra, hogy az ország mezőgazdasági tudományos-kutatói eredményei és pozíciója megerősödjön Európában és a Távol-Keleten - közölte Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója.

 

Kína-Európa szója kongresszust rendez hazánk 2018-ban

Jövőre Budapest és Bécs ad otthont a Kína-Európa Szója Szimpóziumnak, amely az ideinél is nagyszabásúbb lesz

 

Hozzátette, hogy a megrendezési jog hatalmas mérföldkő, része a több éve tartó GMO-mentességet szorgalmazó munkának. Hazánk a GMO-mentesség egyik legmeghatározóbb nemzetközi szereplője lett, ennek bizonyítéka, hogy az idei Kína-Európa Szója Szimpóziumon is ragaszkodott, hogy a jövőre Budapesten megrendezett találkozó a kínainál is nagyszabásúbb legyen. A cél, hogy felhívják a szakma és a társadalom figyelmét a fenntartható, egészséges, hagyományosan sokszínű és GMO-mentes mezőgazdaság fontosságára és előnyeire.

 

A 2018-as Kína-Európa Szója Szimpóziumnak Budapest és Bécs ad otthont

Magyarország a GMO-mentesség egyik legmeghatározóbb nemzetközi szereplője lett

 

Magyarország 2013-ban elsőként csatlakozott a Duna Szója Szövetséghez, amely a Duna-térségi országok GMO-mentes szójatermesztését célozza, így csökkentve a társult országok importfüggőségét és garantálva a minőségi fehérjenövény termesztést a térségben. A magyar kormány álláspontja szerint az európai szintű GMO-mentes mezőgazdaság fenntartása rendkívüli lehetőséget jelent a magyar agrárium számára, ezért az Alaptörvénybe is bekerült Magyarország GMO mentessége.

 

/T.D.