Kiemelt hírek

Kínában tárgyalt Semjén Zsolt

Kínában tárgyalt Semjén Zsolt

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes február 3. és 9. között Kínában tárgyalt a pekingi és sanghaji politikai felsővezetés több képviselőjével. A hivatalos látogatás során találkozott kínai kollégájával, Liu Jen-tung miniszterelnök-helyettessel is.

A közlemény szerint a tárgyalásain Semjén Zsolt kiemelte, hogy a két ország gazdasági együttműködésének egyik legkiemelkedőbb, a közép-európai régióra is pozitív hatással bíró zászlósprojektje a Budapest-Belgrád vasútvonalhoz köthető infrastrukturális beruházás, amelyet a magyar kormány továbbra is határozottan támogat. 

 

Kínában tárgyalt Semjén Zsolt

A felek több területet is érintettek a tárgyalás során

 

A felek egyeztettek a két ország közötti újabb közvetlen légi járatok indításának lehetőségeiről, amely hatékonyan szolgálhatná a kétoldalú turisztikai kapcsolatok további fejlesztését. Áttekintették továbbá a magyar agrártermékekre vonatkozó exportengedélyek, valamint a kereskedelmi és befektetési kapcsolatok bővítésének lehetőségeit. Az egyeztetéseken a fentieken kívül hangsúlyt kapott a kutatás-fejlesztés-, a kulturális-, oktatási- és sport területén való együttműködés további fejlesztése - olvasható a közleményben.

 

MTI/T.D.