Kiemelt hírek

Kínai beruházó Komáromban - 300 új munkahely

Kínai beruházó Komáromban - 300 új munkahely

A kínai BYD megnyitotta első európai termelő üzemét a komáromi ipari parkban, az elektromos buszokat készítő üzemben évente négyszáz jármű előállítását tervezik.

A BYD a világ legjelentősebb elektromos buszokat gyártó vállalata, a 6,2 milliárd forintos értékű beruházást, amely 300 munkahelyet teremt a városban, a kormány 925 millió forinttal támogatta. Csielung Tuan, a Kínai Népköztársaság nagykövete szerint a kínai-magyar gazdasági kapcsolatok színvonalát jelzi, hogy a térségben Magyarországon a legjelentősebb a kínai beruházások súlya. Kínai vállalatok 4,1 milliárd amerikai dollár értékben fektettek be Magyarországon és 7400 új állást teremtettek.

 

A kínai BYD megnyitotta elektromosbusz-gyárát Komáromban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kínai BYD elektromosbusz-gyártó komáromi üzemének avatásán 

 

A komáromi üzemben készülő buszokat Európa nagyvárosaiban fogják használni, emellett később targoncákat és könnyű haszongépjárműveket is gyártanak majd. Szijjártó Péter külgazdaság és külügyminiszter hangsúlyozta, a legfontosabb feladat, hogy az ország ideális kutatás és fejlesztési helyszínné válljon, amihez a kormány minden szükséges lépést megtett.

 

A kínai BYD megnyitotta elektromosbusz-gyárát Komáromban

A BYD a világ legjelentősebb elektromos buszokat gyártó vállalata

 

Az új üzem több mint 66 ezer négyzetméteres, az első a BYD Európába tervezett gyártólétesítményeinek sorában. A tervek szerint a magyarországi gyár állítja elő azon buszok alvázszerkezetét is, amit egy brit partnerkapcsolat keretében az Egyesült Királyságban, valamint a készülő franciaországi gyárban szerelnek össze. 

 

A kínai BYD megnyitotta elektromosbusz-gyárát Komáromban

A 6,2 milliárd forint értékű beruházás 300 új munkahelyet teremt Komáromban

 

A BYD Company Ltd. piacvezető multinacionális csúcstechnológiai vállalat, amelynek központja Sencsenben található. 1995-ös alapítása óta a társaság jelentős tudásra tett szert az újratölthető-akkumulátorok gyártásában. A világ több mint 50 országában és régiójában van jelen megújuló energiára épülő megoldásaival. 

/T.D.