Kiemelt hírek

Kínai erőművi beruházás valósul meg

Kínai erőművi beruházás valósul meg

A Zhejiang Kaishan Compressor a Pest megyei Turán épít 40 megawatt teljesítményű geotermikus erőművet 45 milliárd forint értékben - adott tájékoztatást Szijjártó Péter.

A kínai látogatáson tartozkodó külgazdasági és külügyminiszter telefon ismertette, hogy az erőmű a villamosenergia termelése mellett mezőgazdasági és lakóépületek hő- és fűtésigényét is kielégíti. A vállalat emellett Budapesten hozza létre geotermikus üzletági központját. A Zhejiang Kaishan Compressor a világ 3. legnagyobb gyártója, a távol-keleti térségben pedig piacvezető az erőművi kompresszorok előállításában.

 

Kínai erőművi beruházás valósul meg Pest megyében

A Pest megyei Turán épít 40 megawatt teljesítményű geotermikus erőmű mezőgazdasági és lakóépületek hő- és fűtésigényét is kielégíti

 

A miniszter elmondta, hogy bővülhet a légi összeköttetés is a két ország között, amit a növekvő idegenforgalom is igazol. Tavaly 230 ezer kínai turista érkezett Magyarországra, ezért indokolt az összeköttetések bővítése - fogalmazott. Szijjártó Péter közölte, hogy előrehaladott tárgyalások folynak a világ 7. legnagyobb légitársaságával, a China Eastern Air Holdinggal egy közvetlen repülőjárat indításáról Budapest és Sanghaj között.

 

Előrehaladott tárgyalások folynak a China Eastern Air Holdinggal egy közvetlen repülőjárat indításáról

Előrehaladott tárgyalások folynak a China Eastern Air Holdinggal egy közvetlen repülőjárat indításáról 

 

A miniszter a tárgyalásokat értékelve hangsúlyozta, hogy Kína továbbra is az egyik legvonzóbb befektetési környezettel rendelkező államnak tekinti Magyarországot. A távol-keleti országból mostanáig csaknem 4 milliárd dollár értékű beruházás érkezett - tette hozzá.

 

MTI/T.D.