Kiemelt hírek

Kínai-magyar autóipari innovációs fórumon vett részt Palkovics

Kínai-magyar autóipari innovációs fórumon vett részt Palkovics

Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter a kínai-magyar autóipari innovációs fórumon autóipari és egyetemi együttműködésről folytatott megbeszéléseket.

A csungkingi magyar főkonzulátus és a Csungkingi Tudományos és Technológiai Hivatal által szervezett kínai-magyar autóipari innovációs fórumon bemutatták a Magyar-Kínai Technológia Transzfer Központ nyújtotta lehetőségeket, majd az "okos autóiparról" tartottak előadást magyar egyetemi oktatók, kutató intézetek, több autóipari vállalat, továbbá helyi vezető szakmai intézetek és vállalatok képviselői.

 

Kínai-magyar autóipari innovációs fórumon vett részt Palkovics

A fórumon bemutatták a Magyar-Kínai Technológia Transzfer Központ nyújtotta lehetőségeket, majd az "okos autóiparról" tartottak előadást

 

Palkovics László kiemelte: a magyar járműipar kutatás-fejlesztésének nagy része az elektronikusan irányított járműrendszerek fejlesztéséből áll. Azt mondta, Magyarország kifejezetten jól áll ebben. Példaként említette, hogy a zalaegerszegi járműipari tesztpályához hasonló nincs máshol. A miniszter elmondta, hogy kínai útjára elkísérte Szalay Zsolt, a Budapesti Műszaki Egyetem gépjármű-technológia tanszékének vezetője is, aki egyebek mellett egyetemi együttműködésről tárgyalt.

 

Palkovics László részt vett a Magyar-Kínai Egyetemi Együttműködési Kerekasztalon is, ahol 16 egyetem és 11 más, oktatással összefüggő tevékenységet végző szervezet vett részt. Ezzel kapcsolatban a miniszter emlékeztetett: 2014-ben állapodott meg a kínai elnök és a magyar miniszterelnök arról, hogy Magyarországra hoznak egy kínai egyetemet. Palkovics László kiemelte, ezt az oktatási intézményt a két állam által közösen működtetné, ami Európában egyedülálló. Ha kínai oktatók, kutatók jelennének meg Magyarországon, tevékenységük közelebb hozná Kínát és Európát az oktatásban is.