Kiemelt hírek

Kínai piacon egy magyar autóipari szoftverfejlesztő

Kínai piacon egy magyar autóipari szoftverfejlesztő

A magyar autóipari szoftverfejlesztő NNG Kft. az idén a kínai piacra fókuszál: a piaci terjeszkedés részeként hamarosan 50 fejlesztő mérnökkel új központot nyitnak Sanghajban. 

A kiberbiztonsági megoldásokat kínáló cégnek eddig 15, többnyire kereskedelemmel foglalkozó munkatársa volt a távol-keleti országban. Az NNG 2016-os bevételéből 5-7 százalékot ett ki a kínai piac, ezt az arányt szeretnék a jövőben 20-25 százalékra növelni. Giles Shrimpton vezérigazgató elmondta, hogy jelenleg öt kínai autógyárnak fejlesztenek helyi megoldásokat, és arra számítanak, hogy az autók eladásának növekedésével üzleti lehetőségeik is bővülnek.

 

Kínai piacon egy magyar autóipari szoftverfejlesztő

Az NNG jelenleg öt kínai autógyárnak fejleszt helyi megoldásokat

 

Az új sanghaji fejlesztő központ munkájával kapcsolatban Pécsi Valentin, a csendes-óceáni térségéért felelős magyarországi vezető elmondta: a kínai bővítés kedvezően hat majd a budapesti létszám alakulására is. Az NNG termékét továbbra is a vállalat magyar központjában fejlesztik, a kínai részleg a helyi adaptációval foglalkozik majd. A kínai piacra szánt navigáció nagyon sok helyi kihívást jelent, egyebek közt be kell építeni a helyi közlekedési szabályozást, kezelni kell a nagyvárosokban akadozó GPS-jeleket, a kínai kultúrához igazodó speciális keresést.

 

Kínai piacon egy magyar autóipari szoftverfejlesztő

Az NNG a kínai részlege a helyi adaptációval foglalkozik majd

 

Az NNG Kft. tájékoztatása szerint a társaság navigációit több mint 30 millió eszközben használják világszerte, köztük 30 autómárkában. A cég a világ számos pontján Európán kívül például az Egyesült Államokban, Brazíliában, Svájcban, Izraelben, Kínában, Japánban és Indiában rendelkezik helyi képviselettel.

 

MTI/T.D.