Kiemelt hírek

Kínai tulajdonban lévő hotelt adtak át Zalaegerszegen

Kínai tulajdonban lévő hotelt adtak át Zalaegerszegen

Schanda Tamás a Willis Hotel átadóünnepségén hangsúlyozta: szükség van arra, hogy a turizmus is működjön, szükség van beruházásokra, olyan intézményekre, amelyek munkahelyeket hoznak létre. 

"Szükség van arra, hogy a vírus által veszélybe került szektorok szereplői fennmaradjanak", és a járvány után újra meg tudjanak erősödni, gazdagítva ezzel ismét a régiót és az egész országot - hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára. Véleménye szerint nem ellentmondásos, hogy a világjárvány közepette avatnak fel egy szállodát, mert Magyarországnak működnie kell, nem engedhető meg, hogy a vírus még egyszer megbénítsa az országot. 

 

Kínai tulajdonban lévő hotelt adtak át Zalaegerszegen

 

Vej Vej Csang, a négycsillagos hotel igazgatója, a tulajdonos család képviseletében felidézte, hogy 2017-ben vásárolták meg a hotel épületét és kezdték el a fejlesztést. A korszerűsítéssel 64 szobás hotelt alakítottak ki, amelynek 100 férőhelyes konferenciaközpontja, 120 személyes étterme és 1000 négyzetméteres wellness-központja is van. Korábbi közlés szerint a beruházás értéke meghaladja az egymilliárd forintot. Kereskedelmi, turisztikai, rekreációs célú hotelkomplexumot alakítottak ki a jelentős fejlődés előtt álló Zalaegerszeg belvárosában - mondta a szállodaigazgató.  Balaicz Zoltán polgármester arra emlékeztetett, hogy eredetileg 1981-ben nyílt meg a szálloda Balaton Hotel néven, ami 1985-ben társalgóval, 2000-ben konferenciateremmel bővült, 2004-ben pedig elkészült a fedett élményfürdő. A 2008-as válság következményeként a hotelt 2010-ben bezárták, majd 2017-ben került egy kínai befektetőcsoport birtokába, és az idén októbertől fogad újból vendégeket.

 

MTI/T.D.