Kiemelt hírek

Li Ko-csiang: a gazdasági problémákra az együttműködés adhat megoldást

Li Ko-csiang: a gazdasági problémákra az együttműködés adhat megoldást

Li Ko-csiang kínai miniszterelnök a Boao Fórum Ázsiáért elnevezésű tanácskozás megnyitóján az együttműködés jelentőségét hangsúlyozta.

A világgazdaság ellenszelével szemben senki sem tudja a problémáit egyedül megoldani - fogalmazott a kínai kormányfő, majd hozzátette: a kölcsönösen előnyös együttműködés talaján, az emberiség közös jövőjét szem előtt tartva kell eljárni. Li hangsúlyozta: Kína nem kívánja nagy léptékű gazdaságösztönző intézkedéssel elősegíteni a gazdaság további növekedését, ehelyett a nyitásra és az innovációra helyezi a hangsúlyt annak érdekében, hogy stimulálja a piaci szereplőket és ezáltal belső lendületet biztosítson a fejlődés számára.

 

Li Ko-csiang: a gazdasági problémákra az együttműködés adhat megoldást

Az új befektetési törvény értelmében Kína könnyíteni fogja a piacra jutást külföldi cégek számára is

 

Peking olyan új szabályok kidolgozását kezdte meg, melyek a nemrégiben elfogadott külföldi befektetési törvényt egészítenék ki. A törvény és a kiegészítő rendelkezések 2020 január elsejétől lépnek érvénybe - emlékeztetett a miniszterelnök.

Az új befektetési törvény értelmében Kína könnyíteni fogja a piacra jutást külföldi cégek, ezúttal pénzintézetek és biztosítási társaságok számára is. A miniszterelnök arról is említést tett, hogy Kína a jövőben kedvezőbb feltételeket teremt a külföldi cégeknek arra, hogy Kínában bejegyzett cégeket felvásárolhassanak. Peking felülvizsgálja és lerövidíti majd azoknak a területeknek a listáját, amelyeken korlátozásokat tart fenn a külföldi befektetők előtt, az új listát pedig még június vége előtt nyilvánosságra hozzák - mondta a kormányfő.