Kiemelt hírek

Megnyitott a Feintek cégcsoport első magyarországi gyára

Megnyitott a Feintek cégcsoport első magyarországi gyára

2016 június 30-án, Esztergomban tartotta meg a Feintek kínai tulajdonú cégcsoport első Magyarországi üzemének átadását. A multinacionális vállalat tervei szerint ez csupán az első lépés egy hosszabb úton és a közeljövőben Pest megyében tervezi kialakítani európai központját, ahol számos új munkahelyet teremt majd Magyarország munkaerőpiacán, a vállalat termékei hazánkból az egész Európai Unió piacára kerülnek majd értékesítésre.

 

A Feintek befektetésének sikeres lebonyolítása nem valóşulhatott volna meg a Magyar-Kínai Új Befektetők Szövetségének fél éven át tartó, áldozatos munkája nélkül. Az MKBSZ végezte a gyár működésének beindításához szükséges valamennyi háttérmunkát, például az engedélyek (működési engedély, gyártási engedély, tűzvédelmi engedély, ÁNTSZ engedély, stb.) beszerzését, a jogi és pénzügyi információkkal kapcsolatos tájékoztatást, az infrastruktúra létrehozásához szükséges valamennyi munkafázist, a munkaerő toborzást és a betanításokat.

 

Feintek, gyár, kínai beruházás

Hu Bifeng, az MKBSZ elnöke

 

Az MKBSZ fő célja, hogy Magyarország és Kína között betölthesse a híd szerepét, a Kínai Gazdasági Minisztérium Befektetésösztönző Hivatalának európai központjával (CIPA) szorosan együttműködve előmozdítsa a kétoldalú befektetéseket, egyre több kínai befektetőt vonzzon Magyarországra befektetési projekteket megvalósítani. A befektetések honosításának különböző fázisaiban a befektetőknek professzionális piacelemzési, információkövetési, üzleti tárgyalás lebonyolítási, tolmácsolási, fordítási, emberi erőforrás felkutatási szolgáltatásokat nyújt annak érdekében, hogy a befektetők mielőbb átlássák a helyi kultúrát, szokásokat, jogot és pénzügyi struktúrákat, piaci információkat, hogy a befektetők valóban megértsék Magyarországot, a magyarországi befektetés előnyeit és lehetőségeit. Az MKBSZ éppen ezért reméli, hogy egyre többen csatlakoznak platformjához, osszák meg egymással erőforrásaikat, válnak a magyar-kínai híd építőköveivé.

Feintek, Kína, Magyarország, kínai beruházás

Megnyitott a Feintek cégcsoport első magyarországi gyára

 

A gyár megnyitóján jelen voltak (a képen balról jobbra):

 

Wei Yanan, a Feintek vezérigazgatója

Gao Yanbo, Kínai Kereskedelmi Minisztérium magyarországi főképviselője

Wang Hongliang, a Kínai-Magyar Nagykövetség kereskedelmi tanácsosa

Kassai Róbert miniszterelnöki megbízott

Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere

Hu Bifeng, az MKBSZ elnöke

Ye Yuanfang, a Feintek igazgatója

 

 

Feintek, Magyarország, kínai befektetés

 

A gyár megnyitójának résztvevői

 

MKBSZ/MCOnet